Hírek

2015.03.17. 17:30

Új épülettel, szabadtéri rendezvényhelyszínnel gyarapodik a központ

Dunaújváros - A Pannon Oktatási Központ megtöbbszörözi a képzési, szabadidős és sportolásra alkalmas tereit szeptemberre. A szabadtéri rendezvénytér már a ballagásra elkészül.

Körmendi Erzsébet

Borgulya Zoltán, a Pannon Oktatási Központ Gimnázium igazgatója örömmel kalauzolt bennünket kedden az intézmény új részénél, ami jelenleg építési terület, de már látszanak a körvonalak... Menet közben megtudtuk az intézményvezetőtől, hogy nagy szükségük van a bővítésre, mert ma már száznál több gyerek van a folyosóikon a szünetekben – tehát szűk lett az épület. Gimnáziumi képzésük nagyon népszerű, olyan sokan jelentkeztek a szeptemberben induló tanévre, hogy – bár a végeredményt nem ismerik még – szinte biztos: két kilencedikes osztályt indíthat az intézmény.

Borgulya Zoltán igazgató mutatja a leendő szabadtéri rendezvényhelyszínt. Mögötte a Pannon készülő új oktatási épületszárnya. Fotó: Ady Géza

Nagy eseményre is készülnek, hiszen a mostani tizenkettedikesek az első végzős osztálya a Pannonnak, szeretnék a ballagást felejthetetlenné tenni diákjaik számára.

Ezért dolgoznak a szakemberek nagy erőkkel a görög-katolikus egyháztól megvásárolt, a főépülettől északra lévő területen. Szabadtéri rendezvényhelyszínt alakítanak ki, a két nagy fenyőfa között színpad is lesz, mire a ballagás ideje eljön. Már nagyon készülnek... a térkövezés az utolsó simításoknál tart, a fenyőket ülőpadokkal veszik körbe, szépítenek, csinosítanak mindent.

Polákovics János készíti elő a burkolóanyagokat az udvaron.

Közben készülnek az új épületrészek is, amelyekhez az egykori óvoda szolgál alapul: a helyiségeket átalakítják, nyelvi laborok, szaktanterem, öt osztályterem, esetleg művészeti klubok is lesznek ott. Az új szárnyat és a mostani főépületet hatalmas folyosóval kötik össze a Kőris utca felől, amit aulaként használnak majd. Ott rendezhetik az ünnepségeiket, oda hívhatják tanulmányi versenyre más intézmények diákjait... Az aula elzárja a jelenlegi kaput, és terveik szerint ősszel már a Diófa utca felől lesz a főbejárata az iskolának.

Az aula építéséhez azonban már csak a ballagás után kezdenek hozzá, mert nem szeretnék munkaterületen megrendezni ezt a jeles eseményt. A jövőkép szimbolizálásaként azonban egy hatalmas molinón láthatják a vendégek a terveket az ünnepség alatt – ezzel is búcsúznak az első „fecskéiktől". Aztán nyáron gőzerővel dolgoznak majd, hogy tanévkezdésre elkészüljenek az aulával, az új épületszárnnyal – amire tetőteret is húznak –, valamint dédelgetett álmukat, a tornatermet is megvalósítják addigra. Továbbá ötven parkolóval is gazdagodik a Pannon a Diófa utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!