Hírek

2017.01.13. 20:03

A biztonságos energiaellátás nem lehet politikai viták tárgya (frissítve)

Lapunk és internetes portálunk nem kapott közvetlen tájékoztatást a DVCSH-tól, ezért a szolgáltató honlapján lévő, a lakosság számára elsődleges információkat tesszük közzé.

Várkonyi Zsolt

A Dunaújvárosi Víz, Csatorna és Hőszolgáltató Kft.(DVCSH) arról adott tájékoztatást, hogy Dunaújváros ivóvíz termelésével kapcsolatban nehézségek merültek fel az elmúlt napokban, amelynek okai között a Duna tartósan extrém alacsony vízállása, ezzel egyidejűleg fennálló rendkívül hideg időjárás, a víztermelő csápos kutakban lévő igen hideg víz, amelyek együttesen azt eredményezik, hogy a parti szűrésű kutakból csak rendkívüli erőfeszítésekkel és a normál üzemmenethez képest kisebb hozammal termelhető ki az ivóvíz.

A várhatóan tartósan fennálló okok miatt, a víztermelési kapacitás azonnali növelése érdekében a szolgáltató, folyamatosan végzi a csápos kutak kapacitásnövelő munkálatait, amelyek része újabb, további nagyobb teljesítményű szivattyúk beépítése a csápos kutakba.

A szolgáltató ezzel egyidejűleg elkezdte a víztermelő kutak úgynevezett csápjainak ipari búvárok igénybevételével történő tisztítását, amelyek a várakozások szerint már megnövelték és tovább fogják növelni a csápos kutakból kitermelhető, a városi ivóvízhálózatba adható ivóvíz mennyiségét.

Ezen azonnali beavatkozások hatása azonban csak néhány nap után fog érezhető és megnyugtató változásokat hozni az ivóvíz szolgáltatásban. A szivattyú beépítések és tisztítások elvégzésének időszakában átmenetileg előfordulhat, főleg az épületek magasabb szintjein az ivóvízhálózaton nyomáscsökkenés, amiért a fogyasztók szíves elnézését kérik.

Lapunk és internetes portálunk nem kapott közvetlen tájékoztatást a DVCSH-tól, ezért a szolgáltató honlapján lévő, a lakosság számára elsődleges információkat tesszük közzé.

Frissítés:

Vasárnap esti lapzártánk előtt érdeklődtünk a város néhány pontján a lakóknál. Ezek szerint az információk szerint a vízellátásban már csak időnként fordult elő nyomáscsökkenés. Ilyen jellegű gondok leginkább a tízemeletes tömbök legfelső emeletein lehetnek.

Frissítés:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közleményben tudatta a dunaújvárosi víz- és távhőszolgáltatással kapcsolatban folyamatosan figyelemmel kíséri a dunaújvárosi víz- és távhőszolgáltatással kapcsolatos fejleményeket. A Hivatal a  felhasználók biztonságos energiaellátása érdekében a jogszabályok által adott valamennyi lehetőséggel élni fog. A MEKH számára első a fogyasztók érdekeinek védelme, a biztonságos energiaellátás nem lehet politikai viták tárgya.

Ugyanakkor S. Hegedűs Ambrus a DVCSH üzemigazgatója az MTI érdeklődésére közölte: az elmúlt napokban a távfűtéssel nem volt gond. A vízszolgáltatás esetében a nyomáscsökkenés miatt előfordult, hogy az emeletes házak felsőbb szintjein esetenként csak csöpögött a csapból a víz. Ilyenkor nem volt melegvíz, de az összefüggött a hidegvíznyomással - magyarázta. A DVCSH honlapján korábban arról adott tájékoztatást, hogy Dunaújváros ivóvíztermelésével kapcsolatban nehézségek merültek fel az elmúlt napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!