Hírek

2016.07.26. 17:10

Tájházat építenek - Három hétvégéjüket is feláldozzák az önkéntesek

Baracs - Nyughatatlan egy népség a baracsi, mindig kitalálnak valamit. Ezúttal társadalmi munkában estek neki a régi posta épületének Templomoson. Közösségi térré, tájházzá szeretnék alakítani.

Horváth László

A baracsiak pályáztak is a közösségi tér kialakítására, de most még csak az előkészítésnél tartanak...

Középen zöld pólóban és maszkban Várai Róbert polgármester, mellette az önkéntes csapat tagjai, akik nem ijednek meg a fizikai munkától, nagyon sokat dolgoztak szombaton. Fotó: Horváth László

Bizony nagyon korán kezdődött a nap szombaton Baracs templomosi részén. Reggel hétkor 21 falubeli ragadott bontókalapácsot, talicskaszarvat. A munkából az asszonyok is kivették részüket. A dolgozók szerencséjére azért maradtak néhányan a főzőfazekaknál. Az akció lényegét Várai Róbert polgármester foglalta össze:

Dancs Zoltán kilenc órakor már a sokadik kört tette a talicskával

- Alapvetően ez egy tájház és falumúzeum lesz. A segédmunkákat - mint falvakarás, vakolat és padlózat bontása - önerőből is meg tudjuk csinálni. Ennyivel kevesebbet kell majd kifizetni. Három hétvégére terveztük a társadalmi összefogást, a munkát, amelyből a július 23-i, szombati volt az első alkalom. Természetesen a munka végeztével senki nem marad éhen. A baracsi nyugdíjasok látják vendégül az elfáradt dolgozókat. Remélhetőleg délig megmarad a lendület! - bizakodott a jó hangulatú munkában a főszervező polgármester.

A jó példát tehát már megmutatták a szombaton tevékenykedők. Még két hétvégén lehet társulni a csapathoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!