Hírek

2014.09.01. 16:10

Alba Takarékszövetkezet: csőd, indulatok nélkül

Rendben fogadják az ügyfeleket az Alba Takarékszövetkezet mezőfalvi fiókjában. Pénzhez nem lehet jutni, de tanáccsal, tájékoztatással ellátják az embereket. A takarék vezetőjétől kapott információ szerint a kártalanítást szeptember második felétől kezdik el.

Horváth László

Szili Józsefné információkkal felvértezve távozott a fiókból

Nehéz hétvégén vannak túl az Alba Takarékszövetkezet ügyfelei. Mint korábban megírtuk, augusztus 29-tól a Magyar Nemzeti Bank feltételes hatállyal visszavonta az Alba takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét, és ezzel egyidejűleg felügyeleti biztosként kirendelte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. A jogszabályok alapján felügyeleti biztosokat jelöltek ki a feladatok ellátására.

Hétfőn munkatársunk is ott volt a mezőfalvi fiók nyitásánál. A szakadó eső ellenére már a kora reggeli nyitáskor öt-hat számlatulajdonos érdeklődött a pénteken bedőlt takarékszövetkezet mezőfalvi fiókjában. A bejárat előtt őrséget álló biztonsági embernek nem sok dolga akadt, csak arra kellett figyelnie, hogy annyi embert engedjen be, amennyit az ügyintézők egyszerre el tudnak látni. Nem volt kiabálás, hőzöngés, de még egy hangos szó sem. A helyiségbe belépve ketten érdeklődtek a teendőkről. A legfontosabb kérdésre - hogyan lehet a számlán lévő pénzekhez jutni - is kaptak választ az ügyfelek: szeptember második felére ígérik a kifizetéseket!

Nagy Éva, a fiók vezetője elmondta: - A szövetkezetnél felvett hiteltörlesztéseket befogadják, tehát ezt utalhatják az érintettek, de minden más pénzügyi tranzakció tiltva van.

A takarékból ügyintézés után kilépő Szili Józsefné azt mondta:

- Semmi gond nincs. Ők nem tehetnek róla, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. Amit kérdeztem, mindenre kaptam választ. Tisztességesen megmondták miért van most így. Barátságosak és nagyon készségesek az ügyintézők. Én megértettem, tudom a következő teendőket, és ez nagyon fontos. Az a szerencsénk, hogy a papának a postára jön a nyugdíj, így elleszünk a kifizetésig.

A délelőtti órákban folyamatosan érkeztek az ügyfelek a takarékfiókhoz. Indulatnak semmi nyoma, béke és nyugalom van...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!