Hírek

2015.09.20. 09:18

Közgyűlés: közel ötven témakörben született döntés

Dunaújváros - Közel ötven témakörben döntött a közgyűlés a nyári szünetet követő első ülésén, múlt héten.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés újra alkotta a helyi környezetvédelmi rendeletet, amelyben az új jogszabályoknak megfelelően határozta meg például az avar és kerti hulladék égetésének, a szabadtéri tűzgyújtásnak, a zajvédelemnek a előírásait. Elfogadta a város múlt évi közbiztonsági helyzetéről szóló rendőrkapitányi, valamint a tűzvédelmi tevékenységet összegző tűzoltóparancsnoki beszámolót.

Az önkormányzat eddig minden évben így most is csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázathoz, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium a 2001. évtől kezdődően indította útjára, hogy támogassa a szociális helyzetük miatt rászoruló egyetemi és főiskolai hallgatókat, valamint a felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó, érettségi előtt álló fiatalokat. Várják az igénylőket!

Télre bezárják a teraszt, és városháza földszintjén kávézhatnak majd a hivatalba érkező ügyfelek

A közgyűlés pályázatot írt ki a József Attila Könyvtár igazgatói állására. Döntött a DVG-ve kötött közszolgáltatási keretszerződés módosításáról, az SZMSZ és a közbeszerzési terv változtatásairól, és szavazott a város Integrált Területi Programjának korrekciójáról. Az 5-ös háziorvosi körzetben összehangolta a rendelési időt a tanácsadási idővel, majd közművelődési, oktatási, egyészségügy, szociális és sport alapítványok, szervezetek támogatásáról döntött a beadott pályázatok alapján. A Dunaújvárosi Diákönkormányzat kérésére az önkormányzat 750 ezer forinttál járul hozzá II. Városi Diákkupa megrendezéséhez.

Támogatásokkal folytatva... A Jégtörők Egyesület 15 millió forint kölcsönt kapott, a Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesületet pedig 10 millió forinttal támogatta a testület. A Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány kérelme alapján Dunaferr SE és a Gurics György BDSE sportolói ingyenesen használhatják a volt Kőrösi Iskola épületét. Az önkormányzat átvállalta a bérlet és a rezsi költségeit, ezzel is segítve a sportolókat.

Kissé módosult formában, de az önkormányzatának ismét lehetősége van rendkívüli támogatás igénylésére a Belügyminisztériumtól. A pályázati kiírás alapján a rendkívüli támogatás a települési önkormányzat működőképességének megőrzéséhez, vagy a feladatának ellátását veszélyeztető helyzet elhárításához igényelhető. A közgyűlés a pályázat benyújtásáról döntött. Elhatározta, hogy megoldja a vásártér csapadékvíz-elvezetését, kétmillió forintot szavazott meg a kikötői öböl északi területén lévő horgásztanyáról kivezető vízi út kotrására, elfogadta a kempingben végzett munkákról szóló beszámolót. A főtérre nyíló kávézóterasz télre bezár. A képviselők helyiséget biztosítottak a vendéglátó egységnek a B-épület földszintjén, ahol jövő nyárig a terasz újbóli megnyitásáig üzemelhet a városháza kávézó.

Támogatják az olimpikonokat

A közgyűlés nagyra becsüli azokat a sportolókat, akik Dunaújváros színeiben képviselik Magyarországot a 2016-os riói Olimpián. A testület úgy döntött, hogy havonta 250 ezer forint támogatással járul hozzá azoknak a helyi sportolóknak a felkészüléséhez, akik kvalifikációt szereztek (szereznek). A támogatás október elsejétől jövő év szeptember 30-ig szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!