Hírek

2013.01.22. 15:36

Támogatják Nagy Zoltán rendőrkapitányi kinevezését?

Dunaújváros - A közgyűlés támogatja Nagy Zoltán kapitányi kinevezését, vagy a szakbizottság véleményével ért egyet?

Körmendi Erzsébet

Eddigi információink szerint  példa nélkül álló, hogy  Dunaújvárosban  - de az ország más megyei jogú városában is - a közgyűlés nem támogatja a rendőrkapitány kinevezését,  megkérdőjelezve ezzel  a szakmai elöljárók döntésének helyességét. Márpedig most megeshet ez is.

Nagy Zoltán (jobbról) megbízott városi rendőrkapitányként avatott kmb-s irodát decemberben a Barátság városrészben

Az előzmények 2012. szeptemberéig nyúlnak vissza, amikor indoklás nélkül menesztették Budavári Árpádot, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság akkori vezetőjét. Rendőrségi körökben állították, hogy a döntéskor kikérték az önkormányzat vezetőinek véleményét, ám ezt Cserna Gábor (érezhető nehezteléssel a hangjában) cáfolta a közgyűlésen. Budavári utódjaként Törköly László irányította a kapitányságot tavaly november 30-ig.

Dr. Varga Péter rendőr ezredes, Fejér megye főkapitánya Törköly Lászlót felmentette  dunaújvárosi kapitányságvezetői feladatainak ellátása alól, és Nagy Zoltán rendőr ezredest bízta meg a kapitányi teendők ellátásával tavaly december elsejétől. A kapitány kinevezése előtt ki kell kérni a települési önkormányzat képviselőtestületének véleményét -  nyomatékosítja a rendőrségi törvény.

A közgyűlés csütörtökön nyílt ülésen tárgyalja a témát. Támogató vagy ellenző határozati javaslat között kell választaniuk a képviselőknek. Annak ismeretében, hogy  a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok szakbizottsága egyhangú (6:0:0) szavazattal az alábbi véleményt alkotta: "Nagy Zoltán szakmai életútja alapján nem rendelkezik kellő tapasztalattal a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányságának vezetésére." Ezért kinevezését nem támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!