Hírek

2013.01.04. 16:25

Támogató nem volt, de bizakodnak a mentőszolgálat alapítványnál

Dunaújváros - Működik a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány minden projektje, hajléktalanok és rászorulók számára, a városban és környékén.

Pekarek János

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány Papírgyári úti menedékhelyén, nappali melegedőjén és hajléktalanszállóján minden férőhely foglalt, tudtuk meg Pribil Sándortól, az alapítvány vezetőjétől. A viszonylag enyhe időjárásnak köszönhetően (eddig) nem kellett válsághelyzettel szembenézniük az alapítvány munkatársainak. Hacsak...

 

Ételosztás tavaly év végén a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány Papírgyári úti bázisán. Idén ilyen nem volt, támogatók híján...(Fotó: Vohlmann György)

Jól telt az év vége a mi szempontunkból, felkészültünk a hajléktalanok rohamára, minden helyünk foglalt, 275 ember van a különböző intézményeinkben, nem volt semmiféle válsághelyzet - foglalta össze a helyzetet Pribil Sándor,  a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány vezetője lapunknak.
-  Egy új dologra figyeltünk fel: elmaradtak az adományok. A gyámhivatal dolgozói az idén is elhozták süteményeiket, mint eddig minden évben, azonban nem volt olyan kezdeményezés, amelynek keretében meleg ételt főztek és szolgáltak volna fel hajléktalanjainknak, mint ahogyan eddig ez megszokott volt - jegyezte meg Pribil.

Ami a meleg ételt illeti: az alapítvány nem a hajléktalanoknak, hanem hajlékos rászorulóknak napi 3500 adag meleg ételt visz ki népkonyhai étkeztetés keretében (600 adagot gyerekeknek) Daruszentmiklós, Előszállás, Nagyvenyim, Kisapostag, Kulcs, Baracs, újabban Dunaföldvár területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!