Hírek

2014.04.27. 19:30

Támogatott Védőháló

Több fontos dologban is döntött a múlt heti közgyűlés. Továbbra is támogatják a Védőháló munkáját.

Szabó Szabolcs

A múlt hét csütörtöki közgyűlési döntés alapján a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvánnyal céltámogatási szerződés köt majd az önkormányzat.

Az alapítvány által, immáron 25. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor költségeihez az idei évben négyszázezer forint támogatást nyújt Dunaújváros önkormányzata.

A képviselők arról is döntöttek, hogy támogatják a „Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért” Alapítványt.

A képviselők egyhangúan támogatták az alapítványt (Fotó: Ónodi Zoltán)

A határozati javaslatban foglaltak szerint az alapítvány számára az önkormányzat évi húsz millió forint támogatást biztosít, mindaddig, amíg közhasznú szervezetként céljati ellátja és a bírósági nyilvántartásban szerepel.

Mint lapunkban is olvashatták, a választásokat megelőzően többször is vita téma volt a helyben is érdekelt pártok és képviselőik között a Védőháló alapítvány működésének egyes elemei.

A csütörtöki közgyűlésen Cserna Gábor polgármester ismételten alaptalannak minősítette az alapítványt értvádakat.

A nyilvánosan is elérhető közgyűlési határozat szerint, az alapítvány a tavalyi évben a számára folyósított támogatással, a határidő előtt, a szerződésben foglaltak szerint elszámolt, valamint annak elszámolását és szakmai beszámolóját még idén márciusban elfogadta a közgyűlés.

A múlt héten született döntés vélhetően hosszabb távra szól, így a határozatban foglaltak szerint a következő évben is húsz millió forintra számíthat majd a Védőháló alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!