Hírek

2016.09.20. 16:35

Támogatottaink sorsa - Sok pénz hiányzik még Leticiának és Istvánnak a gyógyuláshoz

Dunaújváros - Leticia őssejt-beültetésére és István kínai gyógykezelésének folytatására gyűjtenek olvasóink.

Pekarek János

A három és féléves Leticia bécsi őssejt-beültetésre vár
Fotó: Ady Géza

Ha lassan is, de gyűlik a pénz a fenti képen is látható dunaújvárosi kislány, a három és féléves Móna Jázmin Leticia javára. Pontosabban: műanyagpalackok kupakjai gyűlnek a gyűjtögető kedvű támogatók jóvoltából, amely kupakokat aztán a kislány édesanyja és családja pénzre vált a feldolgozó cégeknél. A gyűjtésbe távolról is bekapcsolódtak már: volt csákvári olvasónk (!), aki ugyancsak felajánlotta a segítségét. Miként a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ is, amely átvevőhelyként kapcsolódott be a gyűjtésbe.

Lapunk másik támogatottja, Pecsét István Kínában, Gungchou városában már átesett jónéhány vizsgálaton és kezelésen - de (remélhetően) még mindig nincs vége gyógyításának. Amint azt régi olvasóink tudják, az eredetileg tervezett kriosebészeti eljárást ugyanis esetében nem találták célszerűnek orvosai, ellenben felajánlottak három másik kezelést, amiből az elsőt, amihez István saját vérét használják fel, ingyen el is kezdtek rajta. A másik kettőhöz viszont további négymillió forintra lenne szükség az eddigi tíz és félmillió mellett.

Pecsét István karja kínai betegazonosítójával és a feszülettel Fotó: Amatőr felvétel

István, mint tudósítottunk róla, betegágyából jótékonysági festménykiállítást szervezett a guangchoui operában: a képeket helyi művészek adták össze. Az árveréssel egybekötött tárlat a hónap végéig tart.

Legutóbbi információink szerint István jól érzi magát, bár még a napok legnagyobb részében viselnie kell ólommellényét a testébe ültetett sugárzó kapszulák miatt. További kezelésének céljára eddig mintegy ötszázezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosiak Életéért Alapítványnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!