Hírek

2015.06.16. 14:45

Tanár úr az élen - Fejér megyében Kurucz Gergely lett az "Év tanára"

Olvasóink szavazata alapján a most lezárult tanévben megyénkben Kurucz Gergely érdemelte ki az „Év tanára” címet.

DH-információ

„Ez nagyszerű. Még soha életemben nem nyertem semmit, talán ha a lottón volt egy-egy kettesem, az is csak elvétve” – így fogadta munkatársunk telefonját Kurucz Gergely, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola pedagógusa, aki a 2014 decemberében a „Hónap tanárának” választottak Fejér Megyében internetes kiadásaink, a duol.hu és a feol.hu olvasói. A megtisztelő elismerést a napokban egy újabb követte. A mögöttünk hagyott tanévben beérkező szavazatok összesítése után kiderült, a 2014/2015-ös tanévben Kurucz Gergely érdemelte ki az „Év tanára” címet. A jeles tanárembert munka közben, az aktuális szóbeli érettségi szünetében kértük ki néhány perc erejéig az iskolából.

– Már a decemberi elismerésnek is nagyon örültem, hiszen egy pedagógus pályája során fontosak az ilyen és ehhez hasonló visszajelzések. A „Év tanára” címmel még barátkoznom kell, hiszen egyáltalán nem számítottam arra az olvasók ilyen nagy számban tisztelnek meg szavazataikkal. Mindenkinek nagyon köszönöm a bizalmat és a támogatást – fogalmazott Kurucz Gergely, aki az elnyert díjnak köszönhetően Szarvaskúton, a Szarvaskút Hotelben eltöltött hosszú hétvégén pihenheti majd ki a tanév fáradalmait.

Az „Év tanára” február elején így beszélt lapunknak a Rudasban végzett munkájáról:

– Volt rudasosként akár nehéz is lehetett volna itt tanítani, de szerencsére a pályám első tíz évét Budapesten töltöttem – és remek tanároktól tanulhattam kezdőként. Amikor tapasztalt pedagógusként visszatértem Dunaújvárosba, már nem volt annyira zavarba ejtő egykori tanáraim mellé kollégaként beállni. Igyekszem összefüggéseket megmutatni, egyfajta komplex esztétikai nevelést megvalósítani; azt megértetni, hogy az irodalom az rólunk szól, azok a konfliktusok, amikről naponta beszélgetünk, a mi saját konfliktusaink is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!