Az országos tüntetésre Dunaújvárosból közel 150 fő indul majd útnak, három busszal és személyautókkal

2016. február 12., 21:34 szerző: Pekarek János, Szabó Szabolcs
komment
Dunaújváros – Az Országgyűlés épülete előtt, a budapesti Kossuth téren tüntetnek a pedagógusok és támogatóik az oktatás megreformálásának érdekében délelőtt tizenegytől.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Eddig negyvennégy különböző szervezet csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett szombati budapesti, Kossuth téri tüntetéshez. Azt szinte fölösleges mondani, hogy a társ-szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is ott lesz (a PDSZ elnöke, Mendrey László határozottan kijelentette: mennek tüntetni!), ám emellett még olyan, valóban csak a példák között szemezgetve talált szerveződések is bejelentették részvételüket, mint a Szülői Fórum az Autista Gyerekekért, a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete, a Szociális Ágazatban dolgozók Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete, az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, vagy a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

Elvégre az ő tagjaiknak is vannak gyerekeik vagy unokáik, akik iskolába járnak, tanítanak, érzik a bajt...

Haraszti Julianna, a Pedagógus Szakszervezet helyi vezetője a DH-nak elmondta, a mai országos tüntetésre Dunaújvárosból közel 150 fő indul majd útnak, három busszal és személyautókkal.

A PSZ egy korábbi közleményében kiemelte: „radikálisan csökkenteni kell a tanulói munkaterheket, csökkentve a kötelező tanórai foglalkozások számát, a kötelező tananyagot, megszüntetve az egész napos benntartózkodást az iskolában.

A PSZ meggyőződése, felül kell vizsgálni a pedagógusok foglalkoztatási szabályait, visszaállítva a fix kötelező óraszámokat, megszüntetve a harminckét órás kötött munkaidőt.

A PSZ meggyőződése, javítani kell mindazoknak a bérhelyzetén, akik a köznevelési intézményekben nem tartoznak a pedagógus-életpályamodell hatálya alá.”

 

 

Pekarek János, Szabó Szabolcs

2016. február 12., 21:34 szerző: Pekarek János, Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...