Hírek

2014.05.18. 17:20

Táncos sikerek Debrecenből

Remekeltek a május 10-én, Debrecenben megrendezett országos seregszemlén a Gárdonyi és a Wesley-Da Capo diákjai.

Szabó Szabolcs

Negyvenhat gárdonyis diák vehetett részt a Debrecenben rendezett bajnokságon

A sikerekről az intézmény vezetője Dobra László beszélt lapunknak:

- Összesen negyvenhat gárdonyis diák vett részt Az Év Tánca 2014. Országos Minősítő és Díjátadó Táncművészeti Versenyen. Bronz minősítést szerzett Matlag Miranda és Orsós Ramóna duója. Ezüst minősítést kapott Suldi Karina és Koós Dorina duó, valamint a nyolcadik osztályosok Nélküle című produkciója.

Arany minősítést vehetett át szólóban: Ádám Gréta és Ragács Kincső, duóban Pottondi Judit és Forgács Krisztina, valamint Ádám Gréta és Muhari Zsófia, csoportban a 2. a 4. az 5. a 6-7. osztályosok csoportja, valamint a 8. osztályosok Kezdet és vég című koreográfiája, formációban pedig a 6-7. osztályosok Latin mix című produkciója.

A minősítések után következett a díjátadás, ahol ismét sokat tapsolhattak a Gárdonyis diákok.

Az év táncosa/táncosai díjat vehette át: Ádám Gréta (szólóban) Pottondi Judit és Forgács Krisztina duóban, valamint a 6-7. osztály táncosai formációban.

Az év tánca díjat kapta: Gyermek kategóriában: Pottondi Judit és Forgács Krisztina duóban, valamint a 2. osztályosok Baj van a részeg tengerésszel című koreográfiája. Junior kategóriában: Ragács Kincső szólóban, valamint Ádám Gréta és Muhari Zsófia duóban.

Az év koreográfiája díját pedig a 6-7. osztályosok Élet a dzsungelben című produkciójának ítélték oda. Teljesen jogosan

A táncosokat a Gárdonyi Géza Általános Iskola három táncpedagógusa Tóth-Varga Zsuzsanna, Tóth Boglárka és Szerecz Róbert készítették fel. A verseny szervezői úgy ítélték, hogy iskolánk növendékei olyan magas színvonalú produkciókat mutattak be amit a Nemzetközi Virágkarnevál nézőinek is látnia kell, ezért iskolánk minden versenyzőjét meghívták erre a rangos eseményre.

Szintén e versenyen léptek fel a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc szakos növendékei is. Produkciójukat Arany minősítés mellett Az év tánca és az Az év táncosai elismeréssel is jutalmazták.

Az arany csapat tagjai: Baráth Laura, Véda, Bogdán Anna, Borsodi Zselyke, Hekkel Cintia, Iller Abigél, Karcsai Luca, Kutai Vivien, Lázár Gréta, Maczó Gerda, Molnár Csenge, Németh Zsófia, Pásti Anna, Rabi Virág, Tángli Anetta, Tángli MirtillVillányi Vivien, Vízhányó Dorina.

A diákok felkészít tanára Szerecz Róbert.

Remek esemény volt, gratuláció mindenkinek.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!