Hírek

2013.06.14. 19:42

Tanévzáró kicsengetés az iskolákban

Dunaújváros - Több ezer helyi diáknak ért véget a 2012/2013-as tanév pénteken. Az évzáró ünnepségeket a jövő héten tartják, ma a végzősöket búcsúztatták az általános iskolákban.

Szabó Szabolcs

A város általános iskoláiban a 2012/2013-as tanév utolsó munkanapja egyben a végzős diákok ballagását is jelentette.  Rideg István, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója végzős nyolcadikosaikat, a szülőket és a tantestületet köszöntő beszédében Márai Sándor örökérvényű sorait idézte: "A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás."

A győzelem napja  - A Vasvári Pál Általános Iskola 2b. osztálya mutatta meg fotósunknak, miként is vélekedik a rá váró két és fél hónapnyi szabadságról. Legyen igazuk! (Fotó: Lázár Zsolt)

A ballagási ceremóniák ünnepeltjei mellett kiemelt nap volt a pénteki minden általános és középiskolás diáknak. A táblákra felkerült a mágikus "VAKÁCIÓ!" már nagyon felkiáltó jele is. Két és fél hónap szabadság a  diákoknak!

- Persze, hogy várom a szünidőt, elég volt már ennyi a suliból - felelte az iskolavéget feszegető kérdésünkre Acél Dorka, a Móricz diákja. Társa némileg más véleményen volt, szerinte kissé hosszúra szabták a nyári pauzát és a haverok igenis hiányozni fognak a következő hetekben hónapokban.

A tanulókkal nem az iskolában beszélgettünk az átlagosnál jóval lazábbra vett utolsó napon, hanem a móriczosok Jegenye névvel illetett játékos matekversenyén a Duna-parton. A feladatra összesen 16 csapat vállalkozott, hogy még az utolsó napon vívjon egy szellemi párbajt, egyfajta útravalóként társaival. A szomszéd intézményben, a Vasvári iskolában igazi fieszta hangulat uralkodott délelőtt. Az iskola aulájában egy csokiszökőkút üzemelt, a srácokat pedig sportos, játékos, kalandos programok tömege várta a nap folyamán.

A búcsú pillanatai a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán, ahol két végzős osztály köszönt el iskolájától. Képünkön Horváth Patrícia nyolcadikos tanuló, aki több más diáktársa mellett külön jutalmat is átvehetett a ballagási ünnepségen pénteken délután (Fotó: Vohlmann György)

Az utolsó tanítási nap ezúttal is egy évzáró suligyűléssel kezdődött, amelynek megható pillanta volt, hogy az elsős kisdiákok ajándékozták meg a ballagó végzősöket - árulta el a DH-nak Sebestyén Mariann tanárnő. Körkérdésünk végén megállapítottuk, hogy az eleven ifjúság az év szürke napjaiban is kiegyezne hasonló tanítási programpontokkal: zumba, harcászati és rendőrségi bemutató, valamint a már emlegetett meglepetés-szökőkút, amely előtt szűnni nem akaró sor ácsorgott ottlétünk alatt is.

Az édes életért azonban keményen megdolgoztak a tanulók  és szüleik, hiszen a tavaszi nagy papírgyűjtésnél befolyó bevételből emelhettek pénteken csokipiramist a Vasváriban. A pedagógusoknak azonban csak július elsejétől kezdődik a szünet, addig vár rájuk a papírmunka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!