Hírek

2014.01.14. 15:25

Tangóhangok az éjszakában

Mezőfalva - Alig halkultak el a szilveszteri dudák és petárdák, máris muzsikaszótól volt hangos a régi mezőfalvi tanácsháza: pótszilveszterezni jöttek össze a klubtagok.

Horváth László

Hangulatos batyus bállal kezdte a 2014-es évet a mezőfalvi nyugdíjasklub. A hetvenöt tagból negyvenketten voltak ott a hétvégi rendezvényen. Feleségek, élettársak, barátok és barátnők hozták el legfinomabb konyhai költeményeiket.

Az édességhez természetesen itóka is került szépen, főleg házi borokkal pótolták a táncbajnokok folyadékveszteségét. De nem ám csak a megszokott módon folyt a mulatozás!

Még maskarába is beöltöztek jó néhányan, hogy teljes legyen a szilveszteri hangulat. A mulatozás közben a klub életébe is bepillanthattunk. A jelenlegi vezető Kertész Ilonka néni már tizenharmadik éve tölti be az elnöki pozíciót, büszkén és boldogan nézett végig a társaságon. Mivel január huszadikán lesz náluk a választás, beszélgetésünk során örömmel újságolta, hogy nagyon sokan meg-erősítették indulási szándékában, így várhatóan újabb három évig nagy meglepetés nem lesz a vezetői poszton.

Farkas Imre, Farkas Marika, Balla Lászlóné, Török Tibor és Farkas György családosan mulatott (Fotó: Horváth László)

Régi tagja az 1975-ben alakult klubnak. A legtöbben 102-en voltak, de 1990-ben 15-en kiváltak, és új csapatot alakítottak. Azóta változó létszámmal, de nagy összetartással élik mindennapjaikat. Mindig szívesen tesznek a közösségért és az önkormányzat is megbecsüli munkájukat. Éves szinten 100 ezer, és a faluújság kihordásáért kapott 30 ezer forinttal segítik a programjaikat, a név- és születésnapokat, kirándulásokat, és a közösségi rendezvények aktív részvételét.

Az idei első összejövetelüket az új év jegyében tartják. Éjfélkor menyecsketánccal és pezsgőbontással tekintenek a 2014-es esztendő elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!