Hírek

2013.09.25. 18:40

Társultak a települések

Kulcs, Rácalmás és Dunaújváros elöljárói aláírták a csatornázás társulási megállapodását.

Körmendi Erzsébet

Kulcs és Rácalmás támogatást nyert két évvel ezelőtt a közös szennyvízelvezetési és tisztítási projekt előkészítésére. Úgy döntöttek, hogy nem a rácalmási tisztítóműbe vezetik a szennyvizet, hanem a dunaújvárosiba, ennél fogva Dunaújvárosnak is lehetősége nyílt az északi lakóövezetben lévő Százszorszép lakópark és Táborállás csatornázására.

A tervezett beruházásban érintett ingatlantulajdonosok víziközmű-társulatot alakítottak Kulcson és Dunaújvárosban tavaly, a három település polgármestere pedig társulási megállapodást kötött decemberben, ugyanis a társulás pályázhat a csatornázás megvalósítására elnyerhető pályázati forrásra.

 



Árva Helga Kulcs jegyzője balról, mellette Kukucska Gyula Rácalmás alpolgármestere, valamint dr. Györe Andrea Rácalmás jegyzője a társulási megállapodás aláírásakor (Fotó: Körmendi Erzsébet)

 

A felek új társulási megállapodást dolgoztak ki idén, az önkormányzati törvény változásainak megfelelően. Az átdolgozott egyezséget Rácalmás képviselőtestülete múlt héten szerdán fogadta el, Dunaújvárosban és Kulcson pedig csütörtökön döntöttek róla a testületi tagok, szintén pozitívan. A döntések utáni napon az elöljárók aláírták a társulási megállapodást múlt héten pénteken.

A települések közös szennyvízelvezetési és tisztítási projektjének előkészítési szakasza szeptember 30-án lezárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!