Hírek

2017.01.29. 21:40

Tartom magam!

Dunaújváros - Márciusban szeretne visszaindulni Kínába Pecsét István. Kérdés, hogy lesz-e rá elég pénze?

Pekarek János

- Tartom magam! - mondta ki rögtön legutóbbi beszélgetésünk elején a legfontosabb szavakat Pecsét István, akit szinte az egész város és a városkörnyék támogat abban, hogy gyerekkori betegsége miatt szükségessé vált májátültetése után kezdődött rákbetegségéből kigyógyuljon.

- Várom a február másodikán esedékes májvizsgálatot, remélem, ez azzal az eredménnyel zárul majd, hogy minden rendben van, nincsen szükség további beavatkozásokra az átültetett máj kilökődésének megakadályozására. Az eddigi vizsgálatok azt mutatták, hogy a budapesti klinikán kapott kezelések következtében a négy legfontosabb vizsgálati eredményből három már megfelelő értékeket mutat, és a negyedik eredménynek sem kell sok, hogy a kellő szintre érjen - mondta István.

Pecsét István nagyon várja a február 2-i vizsgálatokat
Fotó: A. G. Archív

- Valószínűleg ezután még itthon, a fővárosban sor kerülhet egy mintavételre a rákos áttétekből is. Erre sajnos csak nyílt, műtéti beavatkozással van lehetőség, mivel nagyon rossz, nehezen hozzáférhető helyen képződött a daganat. Ezután egy PET CT vizsgálatot is elvégeznek rajtam a magyar orvosok, hogy megállapítsák, milyen a daganat aktivitása.

Ezek után térnék vissza a kínai Guangzhou városába, arra a speciális klinikára, ahol tavaly nyártól novemberig végezték a gyógyításomat, hogy az Európában nem alkalmazott gyógyszeres kezeléseket befejezzék. Márciusban szeretnék indulni, erre félre van téve négymillió forint a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványnál - de félő, hogy ez az utazással együtt nem lesz elég. Keresem a lehetőségeket...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!