Hírek

2013.09.18. 13:55

Kátyúzni kell több utcát Előszálláson

Panaszkodnak a lakók néhány utca állapotára. A falu vezetője tudja, hogy sok utcát kell javítani, október végére ígéri, kicsit jobb lesz a helyzet...

Körmendi Erzsébet

- Nagyon szeretném, ha az Ady Endre utcában lenne némi változás az utak állapotát illetően. Többször jártam már a polgármesteri hivatalban is, segítséget kértem. Mert mozgássérült vagyok, és azon a hepehupán képtelen vagyok közlekedni. Múltkor hallottam azt is például, hogy egy gyerek kint kerékpározott az utcán, felborult az egyik gödör miatt és nagyon megütötte magát. Jó volna, ha az önkormányzat vezetői intézkednének, és utat építenének felénk. Természetesen nem aszfaltosra gondoltam, mert tudom, hogy az nagyon drága, de például a murvás mindenki számára elfogadható lenne - panaszolta szerkesztőségünkben Gauland Jakab, az egyik ottani lakó.

Az Ady Endre utca Előszálláson a Petőfiről nyílik. Balra az első utca, keskeny aszfalt felvezetővel kezdődik, majd földúttal folytatódik, és a lakóknak azzal a résszel van gondjuk. Az elején többnyire bal oldalt van pár ház, jobb oldalon vegyes szántók.

Páran név nélkül elmondták lapunknak azt is, hogy úgy gondolják, a földtulajdonosok mindig nagyobb darabot hasítottak ki a földes útból a munkagépekkel, sokszor lerakják az ekét is, nem törődve azzal, hogy ez sáros, esős időben milyen gödröt okoz.

Az Ady Endre keskeny aszfalt felvezetéssel kezdődik és – mint a fotón is látható – földúttal folytatódik (Fotó: Rankasz Brigitta)

Farkas Imre polgármester közel három éve áll a falu élén, pontosan tudja, hogy a legtöbb utca javításra, kátyúzásra szorul. A minap is éppen kint járt a területen, megnézni mi is lehet az utcabéliek gondja. Valóban, a lakók többször panaszolták, hogy az eső kimossa a salakot, köveket, ezt az önkormányzat összegyűjti, elviteti. Az idei évben is többször megtörtént. Az utca mindkét oldalán, a magánterületeken is levágják a kihajló gallyakat, mert az ágak benőnek. Úgy gondolja, ez az utca nem kátyús, saját autójával járt kint.

Farkis Imre polgármester tudja, hogy a legtöbb utca javításra, kátyúzásra szorul (Fotó: Rankasz Brigitta)

A polgármester azt mondja, a faluban valóban több út is helyreállításra szorul. Idén október végéig egymillió forintot költenek arra, hogy kicsit javítsanak a helyzeten, lehetőleg még a tél beállta előtt - ígéri Farkas Imre. A Bercsényi, a Rákóczi, a József Attila, a Mikszáth és a többi... - sorolja -, ahol sürgető a gond. Tavasszal várhatóan megkezdődik a csatorna beruházás. Amint a kivitelező azzal elkészül, az önkormányzatnak rendbe kell tennie a község útjait.

 

Tavasszal kezdenék a csatornázást

Előszállás támogatást nyert évekkel ezelőtt a szennyvízberuházás előkészítésére. Folytatásaként pedig a kivitelezésre, vagyis magára a csatornázásra a hálózat kiépítésére és tisztítómű építésére is nyertes pályázatot adott be a falu, erről az értesítést megkapták márciusban. Várhatóan a támogatói szerződést is aláírják hamarosan, majd ennek köszönhetően az önkormányzat 89,75 százalékos hozzájárulással valósíthatja meg a beruházást. A polgármester reményei szerint jövő tavasszal kezdhetik a kivitelezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!