Hírek

2016.04.04. 19:33

Tavaszi nagytakarítás - A Sirály Horgászegyesület rendet tett a folyóparton

Rácalmás – Vasárnap harmincöten jöttek össze a helyi kis Duna-partján, hogy a Sirály HSE által szervezett tavaszi nagytakarítás keretében megtisztítsák a folyó partját.

Gallai Péter

Az önkormányzattal és a vízüggyel történt megállapodás alapján már hosszú évek óta a helyi egyesület tartja karban és gondozza a part fél kilométeres szakaszát, ahol egy ötven lépcsős pályát is kialakítottak korábban. Az egyesület elnöke, Dualszky-Kovács István lapunknak elmondta, a vasárnapi munkát Bucsi Tamás környezetvédelmi felelős szervezte meg, s harmincöten jöttek el, jobbára a szakosztály tagjai.– Minden évben tavasszal összejövünk erre a munkára, mert a természet egy idő után visszaveszi azt, ami az övé. Így füvet nyírtunk, bozótot irtottunk és szemetet szedtünk. Szerencsére utóbbi tette ki a feladatok kisebb részét, ugyanis már sikerült tudatosítani az emberekben, hogy ez nem szemétlerakó, amit táblákkal is jelzünk. Bár vannak, akik az otthoni zöldhulladékot itt próbálják letenni, mondván az nem szemét. Erre mi azt mondjuk: ha nem az, akkor minek idehozni – fogalmazott az elnök, aki hozzátette, a rácalmási önkormányzat ezúttal is segítette őket, Szemeteszsákokat biztosított és vállalta a hulladék elszállítását is. A horgászok a munka dandárját most elvégezték, év közben már csak kaszálni szoktak. A lelkes és vidám társaság jó két óra alatt végzett a partszakasz rendbetételével, ami után egy finom ebéddel is megvendégelték a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!