Hírek

2016.12.07. 20:55

Tavaszra tervezik a Duna-híd kopórétegének cseréjét

Dunaföldvár - Még folynak Dunaföldváron a Beszédes József hidat és az 52-es utat összekötő híd felújítási munkálatai.

L. Mészáros Irma

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől, Velkei Lillától kapott információ szerint a kivitelező az időjárási körülmények és a hídra beépítendő egyedi aszfaltkeverék miatt a december 16-i befejezést vállalta. A dilatációs szerkezetek beépítése után a korlátelhelyezés és a csapadékvíz-elvezetési munkák vannak folyamatban. Amennyiben a forgalomelterelést igénylő munkarészek hamarabb elkészülnek, a hidat korábban visszaadják a forgalomnak. A felújítási munkák csaknem bruttó kilencvenmillió forintba kerülnek.

A forgalmat így továbbra is a belvároson keresztül terelik Fotó: L. Mészáros Irma

Ezen felül arról is tájékoztatták lapunkat, hogy tavaszra tervezik a Beszédes József híd legfelső, azaz kopórétegének cseréjét. A Duna-hídon a munkavégzés alatt egy irányban, váltakozó forgalomirányítással lehet majd közlekedni, de időszakosan szükség lehet a teljes útlezárásra is. A pontos kezdés időpontját még nem tudták megadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!