Hírek

2014.04.17. 17:20

Távfűtés: az ünnep utánig folytatják!

Szeszélyes, mint az április tartja a szólás, ugyan 15-től hivatalosan véget érne a fűtés szezon, ám az időjárás ezt nem veszi tudomásul.

Körmendi Erzsébet

Szeszélyes, mint az április, tartja a szólás. Hivatalosan ugyan április 15-én véget érne a fűtés szezon – mint arról a Dunaújvárosi Hírlapban korábban írtunk –, csakhogy a legfrissebb előrejelzések szerint az időjárás ezt nem veszi tudomásul. Elhamarkodott volt tehát a fűtés leállásáról beszélni Dunaújvárosban.

A legfrissebb időjárási előrejelzések alapján a húsvéti hétvégén, valamint a jövő hét elején fagypont közelébe hűl le éjszaka a hőmérséklet, és a legmagasabb nappali hőmérséklet sem hagyja el a 15 Celsius fokot.

A dunaújvárosiak ne fázzanak az ünnepek alatt! Ezért a szolgáltató, a polgármesterrel egyeztetve döntött a távhőszolgáltatás meghosszabbításáról.

A kedvezőtlen időjárás miatt a Dunaújvárosi Víz,- Csatorna- Hőszolgáltató Kft. egyeztetve Dunaújváros polgármesterével úgy határozott, hogy április 15-t követően – az előrejelzések szerint a jövő hét elejéig mindenképpen – fenntartja a városban a távhőszolgáltatást.

Éppen ezért a távfűtés újraindítását 15-én nem kellett kérniük a közös képviselőknek. Ahogy a nappali átlaghőmérséklet meghaladja a két egymást követő napon várhatóan 12 Celsius fokot, a szolgáltató – külön kérés nélkül – leállítja városi szinten a távfűtést.

A szolgáltatás igénybevétele nem kötelező április 15-től a városlakóknak. Azok a közösségek, amelyek a hideg idő ellenére sem kívánják lakásaikban a távfűtést, írásban kérhetik a társaság ügyfélszolgálati irodájában (Dunaújváros, Építők útja 1.) annak beszüntetését, mint ahogy a jövő heti leállítást követően ugyancsak társasházanként írásban kell kérni az újraindítást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!