Hírek

2015.09.17. 16:03

Téglás Zoltán válaszolt a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatos kérdésekre

Dunaújváros -Téglás Zoltán, a hivatal városfejlesztési igazgatója válaszolt a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatos kérdésekre.

Körmendi Erzsébet

Téglás Zoltán elmondta, hogy a közvilágítás modernizálására a pályázatot 2013-ra datálható, utána felfüggesztették az eljárást, és a beruházás 2015-ben, vagyis idén kezdődhetett el. Két év alatt jelentős változások voltak, számos városfejlesztési beruházás megvalósult, amelyek érintették a terveket. A kivitelezés közben is számos módosítási, változtatási igény merült fel. Elvárás, hogy a gyalogos átkelőhelyek világítási értéke a lehető legmagasabb legyen.


Téglás Zoltán a hivatal városfejlesztési igazgatója Fotó: Ady Géza

A szabványoknak megfelelnek a dunaújvárosi értékek hangsúlyozta a szakember , ettől függetlenül esti bejárást tartottak a városban, megnézték hol lehet probléma. Összeállították azoknak a területeknek a listáját, ahol halovány a fény. A kivitelezési szerződés módosításával meg kellett várni a munkák lezárását, hogy pontosan tisztában legyen azzal, milyen változtatásokat kell átvezetni a mellékletben. De minden a minisztériummal egyeztett módon történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!