Hírek

2017.05.02. 18:45

Az ország legjobban teljesítő diákjai a Széchenyi gimnáziumból is érkeznek

Fővárosi és rangos vidéki nagy középfokú intézményekből érkező diákokat utasítottak maguk mögé a helyi Széchenyi István Gimnázium diákjai a legutóbbi országos seregszemlén. Amit tudni érdemes.

Szabó Szabolcs

A tehetség és a szorgalom e diákjainknál együtt mozog, ám ez még nem elég a kiemelkedő sikerhez, kell, hogy átfogóan lássák és érdeklődjenek a határtudományok iránt is, és egyfajta összképként, közösen megfejtendő tudásanyagként lássák az előttük kibomló varázslatos egészet - így vélekedett lapunknak a tehetség diáktriót felkészítő pedagóguspáros, a Széchenyi gimnázium két tanárembere, Péntek Klára és Hutvágnerné Róth Éva.

A két, városszerte ismert és elismert tanár e szellemben készítette fel Bali Bettina Grétát, Mészáros Mirtillt és Körösztös Gergőt.

E három remek fiatal nagyszerű eredményeket ért el az országos tanulmányi versenyeken. A Széchenyi iskolában kérdeztük őket: mi is a siker titka?

Kiművelt emberfők hármasa: Körösztös Gergő, Mészáros Mirtill és Bali Bettina Fotó: Zsedrovits Enikő

Tehát, ideje rögzíteni a dicsőséges tényeket: a 11. osztályt koptató Bali Bettina Gréta az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első helyét gyűjtötte be kiváló teljesítményével a művészettörténet kategóriában. Mészáros Mirtill a magyar nyelvi versenyben hozta el a 25. helyet, amíg Körösztös Gergő - aki már aktív irodalmárként is nevet szerzett az utóbbi években - a magyar irodalom kategóriában a 17.,  a leendő filozófusok mezőnyében a 27. pozíciót érte el.

A fiatalok lapunknak elmondták, két fontos tanulsággal is szolgált az OKTV. Egyrészt megtanulták, milyen erőpróbát jelent a mindennapi tanulmányok mellett kiemelt szellemi munkát végezni, másrészt számukra is kiderült, melyek azok az igazán fontos tudományterületek, amelyek valóban foglalkoztatják őket.

A három tehetséges és szorgalmas fiatalt felkészítő pedagógusok elmondták, ők is örülnek a sikernek, ám egy ilyen seregszemlén nem igazán a helyezések fontosak, inkább az, hogy a Széchenyi gimnázium is érvényes tudásbázist tud biztosítani a fiataloknak, másrészt remek inkubátorként is szolgál a tehetségek számára.

A diákok mindegyike a felsőoktatásba készül, ám kutatói pályájukat is folytatni kívánják a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!