Hírek

2013.03.07. 20:45

Településfejlesztés - A következő hét évről

Dunaújváros - Nagyívű tervek és szigorú realitások találkoztak a megyei területfejlesztési koncepcióról tartott tájékoztatón csütörtökön. Számos lehetőség nyílik szűkebb régiónk előtt (is).

Szabó Szabolcs

Járási konzultációt tartottak a Fejér Megyei Önkormányzat készülő területfejlesztési programjáról csütörtökön Dunaújvárosban. A városháza közgyűlési termében a dunaújvárosi járásban érintett településvezetők bevonásával mutatták be a koncepció alapját képező értékelő-elemző vizsgálatot, valamint kértek további javaslatokat a következő hetekben elkészülő koncepcióhoz. A következő évben lép az új, hétéves támogatási ciklusába az EU, így az országoknak új fejlesztési koncepciókat kell bemutatniuk. Az országos tervnek természetesen részei lesznek a Fejér megyei települések elképzelései is. Minderről tegnap tartottak tájékoztatót, ahol számos fontos kérdésben kaptak tájékoztatást a megjelent polgármesterek és települési képviselők. Az idén záródó támogatási ciklusban a dunaújvárosi járásban érintett települések nem teljesítettek rosszul, számos fejlesztés valósult meg, ám a következő években arra kell törekedni, hogy minden lehetséges forrást lekössenek a helyi fejlesztésekre értékelt Balsay István, a járási konferencia levezető elnöke. A megyei területfejlesztési koncepció készítésének menetét és a további feladatokat Vaszócsik Vilja, a Váti Zrt. szakmérnöke ismertette. Aki elmondta, a dunaújvárosi térség számára legfontosabb az integrált fejlesztési csomagok kidolgozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!