Hírek

2016.02.15. 18:48

Téli tavasz, avagy tavaszi tél: meleg, eső...: Víz minden formában

Dunaújváros - Meleg, esős, párás idő lesz ezen a héten, ám áradás nem várható a Dunán még így sem. Napozni nem lehet.

Pekarek János

Egész hétre esőt jósol a meteorológia, s bár vannak enyhén szólva kételkedő vélemények az előrejelzések megbízhatóságát illetően, azért az a célszerű, ha nedves időre készülünk...

Az országban a közelmúltban elolvadt hó miatt vízzel telített a talaj, több nedvességet már nem tud befogadni: az Alföldön már 25 ezer hektárt borít a belvíz - és mifelénk is akad jócskán belvizes terület. Képünk Kulcs határában készült.

Meglepő módon a Dunára vonatkozó vízállás-előrejelzések a következő napokban vízszint-csökkenést, majd némi ingadozást jósolnak. Hétfőn reggel például 188 centimétert mutatott a hivatalos vízmérce városunknál, ám kedd reggelre már csak 169, szerdára 155, csütörtökre ugyanannyi, aztán péntekre 163, szombatra 168, vasárnapra 165 centiméteres lesz a Duna a szakemberek számításai szerint. Legalábbis a mostani adatokra alapozva, és nyilván az ausztriai vízgyűjtő-területek helyzetének figyelembevételével.

A hőmérséklet viszont tíz-tizenöt fokos nappali minimumok körül várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!