Hírek

2014.04.17. 17:15

Teljes kiterelés az M6-os autópályán

Úgynevezett teljes kitereléses akciót tartottak szerdán az M6-os autópályán, ekkor a rendőrség a társhatóságokkal karöltve minden Budapest felé járművet ellenőrzés alá vont.

Gallai Péter

Az európai akció (TISPOL) keretében végzett ellenőrzésben a rendőrség mellett a katasztrófavédelem, a NAV, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Bevándorlási és Állampolgári Hivatal, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató és polgárőrök vettek részt. Mire minden közlekedőt a harmincas szelvényben lévő benzinkúthoz tereltek, a gyorshajtókat már külön félre is állították.

Egy sebességtúllépésből eredt az egyik többszörös ügy: az 155 kilométerrel hajtó autó vezetőjéről kiderült, hogy tizenhét éves és jogosítványa sincsen. A másik esetben az NKH munkatársai egy Dunaújvárosból indult lengyel kamion okmányait vették el azonnal, ugyanis törött féktárcsával közlekedett. A Zsaru Car rendszámfelismerője 1620 járművet ellenőrzött, lopott, körözött nem volt közöttük, viszont a közlekedők közül huszonegyen nem fizettek útdíjat.

Gyeptéglákat szállított a teherautó, amelyik balesetet szenvedett (Fotó: rendőrség)

Az ellenőrzés alatt az autópályán kigyulladt egy gyeptéglákat szállító kamion. A tüzet a kipufogó tetején szállított talpfák okozták, a lángok átterjedtek az üzemanyag tartályra is. Az oltást poroltókkal a sztrádakezelő munkatársai – Oroszi Mihály, Oroszi Gábor, Malics János, Majer Tamás –, valamint Kovács Krisztián zászlós, az iváncsai autópálya alosztály rendőre kezdte meg. A lángokat a hivatásos tűzoltók oltották el, a baleset miatt egy időre az akciót felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!