Hírek

2016.06.02. 19:17

Telt ház a Gárdonyi Géza Általános Iskola év végi gálaműsorán

Dunaújváros - Zsúfolásig megtelt a Bartók színházterme csütörtök este a Gárdonyi iskola gáláján. A műsor, tánctagozatos iskoláról lévén szó, bő két óra tömény tánc volt.

Balla Tibor

Mivel is kezdhetne egy a tánchagyományokat ápoló iskola év végi gálaműsorán, mint a Diótörő zenéjére komponált balettkoreográfiával, melyet a kezdők, a végzősök és a félúton járók adnak elő? A siker nem maradt, nem maradhatott el.

Dobra László, a Gárdonyi Géza Általános Iskola vezetője köszöntőjében egy iskolai hagyományt elevenített fel: a legtöbbet segítő szülőt, ilyenkor az Érdemes szülő díjban részesítik. Megköszönve többéves odaadó munkáját, idén ezt az elismerést Vargáné Kocsis Anikónak ítélték oda és adták át. Bár gyermeke elballag, de a Gárdonyis Tanulókért Alapítvány elnökeként továbbra is számítanak segítségére.

Az intézményvezető nem csak ezt a díjat hozta a színpadra, kezében volt még egy jubileumi díszoklevél, más néven aranydiploma is, amit a Pécsi Tudományegyetem állított ki Bognár Nándor, az iskola egykori igazgatójának nevére, aki 1966-ban magyar, történelem és orosz szakon szerzett pedagógus diplomát. Az aranyat az új igazgató adta át a réginek.

Dobra László megemlékezett arról, hogy a címzetes igazgató címet is viselő Bognár Nándornak köszönhető, hogy ma gálát tarthattak, hiszen húsz évvel ezelőtt, amikor a Gárdonyi igazgatója lett, magával hozta a tánctagozatot is. A régi igazgatót zúgó taps üdvözölte.

Nem csak az egykori igazgatóra emlékeztek a tegnapi Gárdonyi-gálán. Az iskolában a táncművészeti munkát a kezdetektől két kiváló pedagógus, Kustán Péter Érdemes Művész, balettmester, a sporttáncok mestere és Kustán Éva, nívódíjas mesternő irányította. A mostani végzősöknek is ők tanították meg az első lépéseket. A mesterre, aki már nem lehet köztünk, vetítéssel emlékeztek meg.

A gála két félidejében Tóth Boglárka, Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert táncpedagógusok, Tóth-Német Csilla tanárnő és a gyerekek saját koreográfiáit táncolták el a növendékek. A minőségről a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége ranglistájának első helyeit birtokló koreográfiák és táncosok gondoskodtak, hiszen nem egy táncbetét kijutott az Európa-kupára és a világbajnokságra is. A profizmus mellett erősen jelen volt a cukiságfaktor is, hiszen aligha van bájosabb egy rózsaszín tütübe öltözött hatévesnél, aki ritmusra emeli balettcipős lábát. A büszke szülők pedig vörösre tapsolták tenyerüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!