Hírek

2015.03.01. 18:10

Segíteni akarnak - Pénteken este megalakult a TEA a rászorulók érdekében

Dunaújváros - Pénteken este a Béke Étteremeben bontott zászlót a Tenni Akarunk Civil Egyesület.

Szabó Szabolcs

Már többször is olvashattak lapunkban a Jobb adni, mint kapni csoportról, amely két alkalommal is több száz adag meleg étellel vendégelte meg a nélkülözőket a Petőfi-ligetben.

A csoport tagjai és a céljaikkal szimpatizálók pénteken este civil szervezetet alapítottak a Béke Étteremben. Az alakulásról és a születőben lévő szervezet céljairól annak frissen megválasztott stratégiai igazgatója, Borbély Zoltán beszélt lapunknak:

- Szándékaink szerint a már említett ételosztás megszervezése és lebonyolítása csak egyik pillére lesz a civil szervezetünknek, amely a TEA (Tenni Akarunk) nevet kapta. Átfogó programokkal szeretnénk segíti a hátrányos helyzetben lévő embereken családokon. Távlati céljaink között szerepel a hétvégi étkeztetés megszervezése is. A pénteki alakuló ülésen döntöttünk arról, hogy a közeljövőben elindítunk egy ingyenes tantárgyi felzárkóztató és egy nyelvtanulási programot is. Emellett szeretnénk szabadidős sport és kulturális programot is szervezni a rászorulóknak. Dunaújváros mellett jelen leszünk Rácalmáson, Kulcson, Nagyvenyimen és Pusztaszabolcson is. Fontos megemlíteni, hogy a TEA semmilyen politikai formációhoz nem kötődik és a jövőben sem fog támogatni semmilyen pártot, politikai tömörülést - mondta el Borbély, akit az indulásról is kérdeztünk:

- Húsz fővel alakult meg a TEA, van köztünk ügyvéd, közgazdász, pedagógus is, reméljük eredményesen tudunk majd együtt dolgozni. Az egyesület elnöke pedig Czuczor Zsolt lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!