Hírek

2015.07.26. 16:47

Balogh Gyula Jr. Quartetje a Ligetben

Dunaújváros - Ha péntek, akkor jazz a Művész teraszán, a Bartók nyári szabadtéri sorozatában. Ezúttal visszatérő vendéggel.

Balla Tibor

A szerda esti - nem túl emlékezetes - színháztermi kitérő után pénteken ismét a szabadban nyújtott tartalmas szórakozást a Petőfi Művészeti Liget sorozata. Ráadásul olyan fellépőkkel, akiket már ismerősként köszönthet a dunaújvárosi jazz-értő közönség. A kitűnő zongorista, Balogh Gyula Jr. sem először jár a városban, sőt, a Művészben sem. Quartetjének sztárvendége , a fantasztikus szakszofonista, Elek István pedig rendszeres visszatérője volt a legendás emlékű Bartók Music Clubnak, de akadhatnak, akik még régebbről, Kiscsillagbéli fellépéseiről is emlékezhetnek rá, hiszen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szaxofontanára még az ESP, a Fusio Group, vagy az East Side Jazz Company tagjaként is elkápráztatta már a közönséget.

Nem volt ez most sem másként, akár a szoprán, akár az alt szaxszofon akadt a keze ügyébe. A zongorista és a fúvós teljesítménye tehát hozta a papírformát. Meglepetést okozott viszont a Quartet két tagja is. Elsőként is a szintén szaxofonon játszó Uher-Győrfi Bálint, aki szemtelenül fiatal korát meghazudtoló magabiztossággal szólózta végig, néha hátborzongató odaadással a koncertet,és még az sem zavarta különösebben meg, hogy rendre beszorult hangszerének billentyűje. Érdemes tehát jól megjegyezni a nevét, hallunk még róla. A másik kellemes felfedezést a basszusgitár mögül a szintén nem túl idős Mihalovics Dávid jelentette kitűnő szólóival. Persze a dobok mögül Horváth Péter is hozta a szintet, így a zenekarnak csak a ráadás után sikerült búcsúzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!