Hírek

2016.08.02. 19:45

Terepjárót adományoztak

Rácalmás – Városi terepjáró szolgálja Rácalmás közbiztonságát mostantól. A járművet az önkormányzat ajándékozta a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságnak, és az Adonyi Rendőrőrs kötelékébe tartozik majd.

Körmendi Erzsébet

Önkormányzati és polgárőri elöljárókon kívül Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya, Suszter Tamás őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője és Horváth István Tibor őrnagy, az Adonyi Rendőrőrs parancsnok-helyettese is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Schrick István polgármester adta át a városi terepjáró kulcsait és iratait a rendőrségi vezetőknek. Varga Péter azt mondta: – Óriási előrelépésnek tartom, hogy a dunaújvárosi kapitányság egy új, terepen is jól használható járművel gazdagodott.

Schrick István, Rácalmás polgármestere adta át a kulcsot Fotó: Ady Géza

- Rácalmás és a szomszédos Kulcs kiterjedt üdülőövezettel rendelkezik, ahol jó hasznát veszik a kmb-sek ennek a járműnek. Az új autó az Adonyi Rendőrőrshöz fog tartozni, de a rácalmásiakat szolgálja. Az állampolgárok bizalmát szeretnénk tovább növelni, forduljanak rendőreinkhez bármilyen gonddal, észrevétellel, minden információt várunk - mondta Dunaújváros rendőrkapitánya.

Schrick István, Rácalmás polgármestere kiemelte:

- A képviselő-testület egyhangú szavazással döntött úgy, hogy a helyi körzeti megbízottak tönkrement járműve helyett vásárolunk egy újat a rendőrségnek. Óriási érték, hogy Rácalmás közbiztonsága évek óra rendkívül jó. Ehhez térfigyelő kamerarendszer és sebességmérő telepítésével is hozzájárultunk. Kis településen a legkisebb betörés híre is hamar elterjed, és nagy riadalmat kelt. A helyi kmb-sek, a polgárőrök remek együttműködésével, nem kis munkával elérték, hogy az emberek biztonságban érzik magukat Rácalmáson, ennek fenntartását segíti elő az önkormányzat ezzel az új terepjáróval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!