Hírek

2015.09.08. 15:14

Térköves járdák épülnek - A lakók véleményét is figyelembe veszi a fejlesztéseknél

Dunaújváros- Új, térköves gyalogút épült a Babits utca déli oldalán. A beruházás része a város és a körzet járdaépítési programjának.

Körmendi Erzsébet

– A város vezetői és a képviselők egyaránt törekednek arra, hogy a töredezett, tönkrement járdákat megújítsuk a kor igényei szerint. Drága a térkő, mondják sokan. Viszont tudni kell: az utak, járdák alatt vezetnek a közművek, és ha lebetonoznánk, aszfaltoznánk a járdákat, akkor a legközelebbi csőtöréskor kezdhetnénk újra a helyreállítást. A térkövet viszont nem kell bontani, csak felszedni és visszarakni. Vagyis a drágább néha olcsóbb, ha az ember előrelátó – hangsúlyozza Gombos István, amikor mutatja a Babits utca déli oldalán elkészült járdát.

Elmondja az ő körzete a járdáig tart, az úttest túloldala – és az ottani járda – már a 2-es körzethez, Lőrinczi Konrádhoz tartozik. Az önkormányzat járdafelújítási programjának második ütemére százmillió forintot különített el a közgyűlés – ami azt jelenti, hogy minden körzetben tízmillió forint jut a gyalogutakra.

Gombos István mutatja a Babits utcában elkészült gyalogjárdát (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Gombos István azt mondja, a saját körzetében azért kezdte a Babitsban, mert a Bartók színház miatt ott jelentős a gyalogos forgalom. Természetesen a folytatásban is gondolkodnak, a Józsefben és az Adyban mindkét gyalogutat szeretnék megjavítani az összekötővel, a Május 1 utcaival együtt. Ezeket a Béke térre, a Vasvárihoz és a piacra vezető nagy forgalom indokolja. A képviselő körzetében tavaly elkészült a Barátság utcai, aztán az Eszperantó és a Panoráma utcai járda, a Gagarin téri összekötő, a Móricz iskola melletti ösvény. Hozzátéve: Gombos István rendszeresen konzultál a körzetében lakókkal a fejlesztésekről, kikéri és figyelembe veszi a véleményüket, amikor dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!