Hírek

2013.05.05. 09:01

Termálfürdő vagy sportcsarnok épüljön?

Termálfürdő vagy sportcsarnok épüljön Rácalmáson? Ezt a kérdést vitatják meg az önkormányzat vezetői a szerda délutáni lakossági fórum résztvevőivel.

Körmendi Erzsébet

Komoly válaszút előtt áll a kisváros önkormányzata: a képviselőtestületnek el kell döntenie a közeljövőben, hogy termálfürdő vagy sportcsarnok építésére vállalkozik. Mindkét beruházás mellett szólnak érvek.

A Jankovich-kúria alatti partoldalon hét éve áll ledugózva a 38 fokos termálvizet rejtő kút. A jogszabályok szerint ha nem hasznosítják, akkor véglegesen meg kell szüntetni - betemetni - a kutat, ami több milliós plusz költséget jelent. Másrészt jelentős idegenforgalmi bevételről mond le az önkormányzat, ha nem él ezzel a lehetőséggel.

A fürdővel ellentétben a sportcsarnok bevételt nem hozna, a fenntartása viszont vinné a pénzt. A sportot és tömegsportot kedvelők okkal és joggal érvelnek mégis a csarnok mellett, ugyanis több mint 200 fiatal és középkorú igényli e beruházást.

Rácalmásnak több ezer négyzetméter szabadidős épülete van, ám egyik sem alkalmas sportolásra. A termálfürdő ütemezhető és másfél év alatt megvalósítható lenne az első üteme, míg a sportcsarnok három év alatt épülne fel helyi forrásból és csak akkor lehet birtokba venni, ha teljesen elkészül.

Az önkormányzat vezetői kikérik a lakók véleményét a döntés előtt. Lakossági fórumot tartanak május 8-án 17 órától a művelődési házban, ahol Zsigmond László főépítész ismerteti a terveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!