Hírek

2013.06.07. 16:20

Testedző gépek Kisapostag felnőtt játszóterén

Kisapostag - Egy- és kétszemélyes testedző gépekkel szerelik fel a közeljövőben a falu felnőtt játszóterét, a dunasori, ugyancsak felújítandó focipálya mellett.

Pekarek János

Keszthelyen már működik és nagy  népszerűségre tett szert egy Balaton-parti parkban a felnőtt játszótér, helyiek és turisták közt

A kisapostagi Dunasor alighanem hamarosan a település egyik legforgalmasabb helye lesz: itt építi fel ugyanis a helybéli Schalbert Kisapostag Település Fejlesztéséért Alapítvány a környék első felnőtt játszóterét. 

Természetesen nem arra kell gondolni, hogy a felnőttek majd homoksütiket formázgatnak az ugyancsak felújítandó aszfaltos focipálya mellett! 
Szó sincs róla. Az alapítvány, mondja Kutrovácz István, a kuratórium elnöke, úgy döntött, hogy nem csak papol (többnyire hiába) az egészségesebb életmódról, hanem megteremtik hozzá a feltételeket is. A község régi terve válik ezzel valóra. 

A hat, különböző izomcsoportok és testrészek edzésére, átmozgatására, erősítésére alkalmas sporteszköz végül valóban játékossá teszi a testmozgást. Azt, hogy mennyire, a Keszthelyen készült fotónk is bizonyítja: a Balaton-parti városban a helybéliek és a turisták között is gyorsan igen népszerűvé váltak e játékszerek. Vagy sporteszközök? Mindegy. Lehetséges az is, hogy már maga a fejtörés, a vidám próbálgatás is örömmel tölti a leendő sportolókat, miközben kitalálják, melyik eszköz  mire való...

Címkék#kisapostag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!