Hírek

2013.11.11. 15:35

Tető alatt van az új rácalmási bölcsőde

Rácalmás - A kisgyermekes szülők örömmel tapasztalták az elmúlt hetekben: fedél alá került a település bölcsődéje. Az új intézmény jövő szeptembertől fogadja a csemetéket.

Körmendi Erzsébet

Buzora János művezető és Kovács József ácsmester munka közben

A kisvárosban élő fiatal párok, kisgyermekes szülők elmondták minden közmeghallgatáson az elmúlt években: bölcsődét szeretnének. A mai világban ugyanis nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy gyermekük óvodáztatásáig otthon maradhasson az édesanya. Sokaknak a karrier miatt, másoknak a megélhetés miatt fontos, hogy minél előbb visszamenjenek dolgozni, és a munkahely elvesztése miatt félelem szintén nyomós érvként kerül latba.

A bölcsőde vizesblokkjának burkolásán dolgoznak a szakemberek, Kabai László, valamint Lékó Zoltán (Fotó: Ady Géza)

A képviselőtestület lépett az ügyben: az önkormányzat saját beruházásaként bölcsődét építtetnek. Az óvoda új szárnyakét, az intézménnyel közös területen két csoportszobás bölcsőde épül Zsigmond László főépítész tervei alapján. A kivitelező június közepén látott hozzá az építkezésnek, és elmondható, néhány hónap leforgása alatt teljesen megváltozott az óvoda utcafrontja, a főépülettől északre felépült és már tető alatt is van az új bölcsőde, némi fantáziával már azt is el lehet képzelni, milyen barátságos lesz, amikor teljesen elkészül. A kisgyermekeknek külön játszókertjük lesz majd, és az új létesítmény jövő ősszel fogadja a kicsinyeket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!