Hírek

2016.10.28. 20:20

Tisztelet és virágok - A Vasmű és a vasasok emlékezete

Dunaújváros - A helyi vas- és acélgyártók két emblematikus alakjára emlékeztek tegnap délután a városi köztemetőben.

Szabó Szabolcs

Mi, Vasasok nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Vasas Szakszervezetnek ilyen rangos elnöke volt, aki megbízatását komolyan véve, országosan is számos ügyben tudott érdekvédelmi oldalról intézkedni. Elmondhatjuk, Borovszky Ambrus munkásérzelmű vezérigazgató volt, olyan vezető és olyan Vasas elnök, aki nem csak nyugodt körülmények között, de a történelmi viharokban is helytállt.

Dr. Sevcsik Mónika, a Dunaferr reorganizációs és management support igazgatója, HR igazgatója és Szirmai György főmunkatárs hajtott fejet Borovszky Ambrus volt vasműs vezérigazgató síremlékénél
Fotó: Zs.E.

A munkások szerették, tisztelték és nem csak anekdota, de tény is, hogy nála a munkaruhás embernek mindig elsőbbsége volt, ha beszélni akart vele. Vezetői nagyságát jól bizonyítja, hogy nagyon jó érzékkel tudta kiválasztani az őt körülvevő, a kohászatot szerető és a kohászathoz értő szakembereket. Azokat, akik tenni akartak a vasműért - fogalmazott emlékező beszédében Borovszky Ambrus sírjánál Mucsi Zoltánszakszervezeti vezető, aki a koszorúzás után arra kérte a résztvevőket, hogy vonuljanak át az 54 éves korában elhunyt Szemán József szaktársuk sírjához elhelyezni a tisztelet és a kegyelet virágait. A szakszervezet nevében itt is Mucsi Zoltán szólt az egybegyűltekhez:

Józsi neve nemcsak a Vasműben volt ismert, hanem a városban is. Jelentős részt vállalt Dunaújváros közéletében. Szokásához híven itt is hallatta hangját, és mint önkormányzati képviselő keményen fellépett a lustaság, a politikai csűrés-csavarás és a bújtatott klikk-érdekek ellen. A megemlékezést végén a résztvevők egy-egy szál virágot helyeztek el Szemán József, azaz Dzsó sírjánál

Borovszky Ambrus sírjánál a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Dunaferr Társaságcsoport és a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség helyezte el a megemlékezés koszorúját, Szemán József sírjánál pedig a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség koszorúval fejezte ki tiszteletét.

Mindkét megemlékezésen Mucsi Zoltán, a Dunaferr Vasas Szakszervezet elnöke méltatta a két jeles vezetőt, felelevenítve a két életpálya legjelentősebb eseményeit, fordulópontjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!