Hírek

2013.11.12. 18:05

Bakos Karcsi bácsit köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Dunaújváros - Öreg apja köszöntésével fogadta dr. Bakos Károly a kilencvenedik születésnapjára érkezőket: adjon a jó Isten számos ilyen szép napot...

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester a választási bizottság elnökeként, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke és dr. Galambos Dénes kormánymegbízott pedig jogtanácsosként, és mint kezdő jogászi pályájuk egyengetőjeként ismerik jól dr. Bakos Károlyt. Mindhárman tisztelői és egyúttal kedves barátai az ünnepeltnek, aki november elsején töltötte be a kilencvenedik életévét ebből az alkalomból köszöntötték otthonában.

Fotó: Ady Géza

Az önkormányzat nevében a polgármester adta át az ajándékot és a jókívánságot, majd felidézte Karcsi bácsi életének néhány állomását. Elmondta például, hogy az egyetem elvégzése után a politikai helyzet nem neki kedvezett, minden munkát elvállalt, havat lapátolt, ha kellett, mert jogászként nem kapott lehetőséget. Szekszárdra vetette az élet, de az első adandó alkalommal visszajött, a helyi vendéglátónál, a földhivatalnál dolgozott, majd a nagy szerelem, a vasmű következett, ahol sok fiatal jogászt segített tanácsaival.

Közben aktívan szolgálta Pentelét, szülőhelye örökségének megőrzését. Részt vett a Pentele Baráti Kör megalapításában, meghatározó szerepe volt a Ráctemplom restaurálásában, a kistemető megmentésében. Szerető felesége, Sárika néni, gyermekei, családtagjai, a penteleiek és még sorolhatnánk gratuláltak szívből városunk díszpolgárának a 90. születésnapján.

Címkék#90. éves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!