Hírek

2014.11.26. 19:15

10 települést lát el az új tűzoltóőrs

December elsején új katasztrófavédelmi őrsöt avatnak fel Pusztaszabolcson, ahol a nap huszonnégy órájában egy tűzoltóautó áll majd készenlétben.

Gallai Péter

Fejér megyében a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs létesítésével és december 1-jén történő átadásával tíz település Adony, Besnyő, Beloiannisz, Gárdony, Kápolnásnyék, Iváncsa, Pusztaszabolcs, Szabadegyháza, Velence, Zichyújfalu 34 ezer lakosához 10-15 percen belül megérkezhet a segítség, amely megközelítőleg 14 perccel kevesebb a korábbi vonulási időhöz képest. Az új őrs a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közvetlen irányítása alatt fogja ellátni feladatait, amelynek ezáltal csökkenek a terhei, hiszen ezen települések egy részére Dunaújvárosból indultak az egységek baj esetén.

A hétfői átadáson ünnepi beszédet mond majd dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Csányi Kálmán Pusztaszabolcs polgármestere. A történelmi egyházak képviselői is megáldják a tűzoltó laktanyát, a szertárkapu előtt pedig dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő mond pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!