Hírek

2017.04.28. 17:45

Tizenhét projekt nyert 1,6 milliárd forintot

Dunaújváros - Jó hírként jelentette be dr. Galambos Dénes a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatási összegeit a pénteki sajtótájékoztatóján, amelynek fő témája a nemzeti konzultáció volt.

Körmendi Erzsébet

Ezekben a napokban érkeznek a postaládákba a kormány által küldött nemzeti konzultációs kérdőívek. - Ez már a hatodik ilyen véleménykérés, és ezúttal hat kérdést teszünk fel, mindegyik a nemzeti függetlenségről és a nemzeti szuverenitásról szól. Fő üzenete: a kormány kíváncsi a magyar emberek véleményére, és a konzultáció során lehetőséget szeretne adni a véleménynyilvánításra - hangsúlyozta tegnap dr. Galambos Dénes, a 4-es körzet parlamenti képviselője, majd a főbb pontokat emelte ki.

A gazdasági önállóság miatt fontos a rezsicsökkentésről szóló első kérdésre, valamint a munkahely-teremtő intézkedésre, adócsökkentésre vonatkozó ötödik és hatodik kérdésre adott válasz. A bevándorláspolitikáról szól a második, szuverenitási kérdés - Brüsszel ez év közepére ki akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát. A harmadik és negyedik kérdés pedig azokra a migránspárti, külföldről pénzelt szervezetekre vonatkozik, amelyek segítik a tömeges illegális bevándorlást, és még pénzt is keresnek rajta, mondta Galambos Dénes, aki arra kéri a körzetében élőket, töltsék ki a konzultációs kérdőívet, küldjék vissza május 20-ig. Eddig 140 ezer válasz érkezett be papír alapon és online együttvéve, mondta.

Dr. Galambos Dénes parlamenti képviselő Fotó: Zsedrovits Enikő

A sajtótájékoztató folytatásában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról szólt, hangsúlyozva, hogy a benyújtott pályázatokat több körben értékelik, bírálják el. Az első kör lezárult, így már beszámolhat pozitív eredményekről. Hozzátéve azt is, hogy folytatják a bírálatot, aki első körben nem volt a támogatottak között, az a következőkben számíthat döntésre. Galambos Dénes kiemelte azt is, hogy Dunaújvárosnak külön keretösszeg áll rendelkezésére, és ezúttal a körzetébe tartozó kisebb település forrásairól beszélt (megyei szinten pedig Székesfehérváron tartottak tájékoztatót ugyanebben az időpontban, arról lapunk 2. oldalán olvashatnak - a szerk). A TOP keretében 3,7 milliárd forint fejlesztésre adtak be pályázatot a vidéki önkormányzatok, támogatási döntéssel első körben a nyertesek között 17 pályázatról számolt be a képviselő, ezek összértéke 1 milliárd 599 millió forint, és Adony, Ercsi, Iváncsa, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs és Rácalmás a támogatott. Bízik benne, hogy ezek a fejlesztések 2017-18-ban megvalósulnak, ez a forrás is hozzájárul a települések további fejlesztéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!