Hírek

2013.03.13. 19:17

Tanulók versenye: 19 szakmában 36 újvárosi diák indul

Dunaújváros - Ma a Hild iskolában zárulnak a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat helyi érdekeltségű eseményei. A kamara, a pedagógusok és a diákok örömmel fogadták a lehetőséget.

Szabó Szabolcs

- Az, hogy a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny rendezvénysorozatának ilyen kiemelkedő eseményeit tartják meg itt, a városi kamarák között egyedüliként a dunaújvárosinál, a helyi szakképzés színvonalának elismerése. A városi iskolák a korábbi versenyek megszervezésével már bizonyítottak, ahogy az itt tanuló diákok, valamint felkészítőik is az évek során a versenyeken elért kimagasló eredményekkel. Idén kifejezetten ígéretes képet mutatnak az eddigi fejlemények: hat iskolából 19 szakmában 36-an jutottak be az előválogatókba. Ezek a tények igazolják azon tapasztalatukat is, hogy jó együttműködés alakult ki az intézmények, a képzőhelyek és a szakképzés szervezéséért felelős helyi kamara között - fejtette ki véleményét a helyi kamara honlapján annak szakképzési tanácsadója, Fülöp Ilona.  A kamarai véleményt a két vendéglátó intézmény vezetője is osztotta.

A remek feltételeknek is köszönhető, hogy a Dunaferr iskola adhat majd otthon a hegesztők országos seregszemléjének áprilisban (Fotó: Vohlman György)

Csapó Gábor, a  Dunaferr Szakközép- és Szakiskola igazgatója kiemelte, hogy az intézmény és a város számára is remek bemutatkozási lehetőség egy ilyen oszágos verseny, hiszen az áprilisi, szintén az oktatási intézményben rendezett nagydöntőhöz már számos programot csatolnak. Lesz  gyárlátogatás, városnézés, ismerkedés a szocreál tanösvénnyel, és  kovácsmúzeumba is ellátogatnak a résztvevők.

Kolics Gábor, a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium igazgatója elmondta, büszkén vállalták a verseny megszervezését és lebonyolítását, amelyhez az intézményhez hű szponzorok is támogatást nyújtanak.

Ma a Hild iskolában a  magasépítő technikusok előválogató döntőjén tizenegyen vesznek részt, közöttük van a Hild diákja is, Kurkó Lajos. A résztvevők közülük az első öt tanuló vehet majd részt az áprilisi fináléban, a Szakmasztár Fesztiválon. Szerdán rendezték a hegesztők versenyét, a helyi színeket  Dunaferr iskola négy diákja képviseli:  Keresztúri Jenő, Váczi Viktor, Szekulya Zoltán Tamás és Lénárt Zsolt. Remélhetően ott lesznek az áprilisi döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!