Hírek

2013.11.29. 18:35

13 ezer autós a kamerák kereszttüzében

Dunaújváros - Az ország különböző pontjairól érkezett polgárőr és rendőr csapatok részvételével autóvadász kupát rendeztek pénteken a városban. Az akció alatt 13 ezer közlekedő került a kamerák kereszttüzébe.

Gallai Péter

Kertes József, a Városvédő polgárőrség elnöke adja át az első helyezett csapatnak járó elismerést és kupajutalmat
(Fotó: Ady Géza)

Amennyiben létezik hatékony ellenőrzési módja a közlekedőknek, akkor a rendszámfelismerő kamerát, illetve rendszert mindenképpen a legjobbak közé kell sorolni. Egyrészt, a hagyományos, közúti megállítással szemben annak sokszorosát tudják elvégezni adott idő alatt, s ami az emberek szempontjából sem mindegy, nem érzik felesleges vegzálásnak az igazoltatást. Ugyanis a rendszámfelismerő rendszer csak akkor ad jelzést, ha az előtte elhaladó jármű sáros . Nos, pénteken ilyen akciót tartottak, a III. Pentelei Autóvadász Kupát, amit a Pannon és a Városvédő polgárőrség a dunaújvárosi rendőrkapitánysággal közösen szervezett. A versenyre hat csapat érkezett, az egységek Dunaújvárosban és a hatos út mellett pásztázták a forgalmat, de Mezőfalvára, Nagyvenyimre is elmentek.

Az első komoly fogásra nem is kellett sokat várni, 9.40-kor a BRFK egységének rendszere észlelt körözött autót, amit bűncselekményhez használtak. A rendőrök gyorsan utolérték és megállítottak a járművet, amit lefoglaltak, két embert pedig előállították.

- Reggel nyolctól délután négyig összesen 13.225 járművet ellenőriztünk. Közülük tizenheten forgalomból kivont járművel, huszonegyen lejárt műszakival közlekedtek és fogtunk egy körözött autót. Huszonnyolc fővel szemben 250 ezer forint helyszíni bírságot szabtunk ki, a többiek fel lettek jelentve - vont mérleget Németh Miklós százados, a közlekedésrendészeti osztály vezetője. A verseny végén a Gólyafészek étteremben tartották a díjátadót és az értékelést, a dobogósok: 1. Sződligeti polgárőrség, BRFK XII. kerület. 2. Szeged-Makkosháza polgárőrség, Szeged rendőrkapitányság. 3. Hírös polgárőrség, Csanytelek rendőrőrs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!