Hírek

2014.12.03. 15:25

Több élelmiszeradomány jött össze, mint tavaly

Dunaújváros - Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 140 városban, közte Dunaújvárosban is 257 helyszínen zajló hétvégi tartósélelmiszer gyűjtése.

Gallai Péter

A kétnapos akció során összesen mintegy 195 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 3500 önkéntes, ez a szám pedig 55 tonnával meghaladja a 2013-as értéket. Az akcióhoz három dunaújvárosi helyszínen lehetett csatlakozni, a Baracsi úti Penny mellett a Tesco Express és a Tesco áruházban. Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így a dunaújvárosi díszpolgári címet kapott Nagy Ervin színművész is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az adományokból az Élelmiszerbank közel 30 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családoknak.

- Nagyon örülünk, hogy az idei évben még többen támogatták a rászorulókat adományaikkal és hozzájárultak ahhoz, hogy az akció ilyen szép eredménnyel záruljon. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden vásárlónak, aki segített adományával, illetve támogatónknak, önkénteseinknek és partnereinknek, továbbá a médiának, akik lehetővé tették a gyűjtés megszervezését, népszerűsítését - értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!