Hírek

2014.12.11. 13:35

Böjte Csaba erdélyi otthonait látogatták meg a jótékony túra résztvevői

Dunaföldvár - Jótékonysági Mikulás-túra keretében 14. alkalommal járták végig ajándékokkal, adományokkal Böjte Csaba ferences szerzetes otthonait a program támogatói, többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat földvári csoportjának vezetője, Jákli Viktor és kis csapata.

L. Mészáros Irma

Jákli Viktor egykori osztálytársa, Jendrolovics Gábor, a dunaföldvári gyökerű, Szekszárdon élő budapesti vállalkozó kezdeményezésére és szervezésében az idén huszonöten indultak Erdélybe. A földváriakat elkísérte két fiatal a niederaichbachi testvérszervezetből. Három csapatban három útvonalon egy-egy Mikulással látogatta meg a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett hatvan bentlakásos és napközi otthont. Több mint kétezer kilométert tettek meg hol tükörjégen, hol csaknem negyven centiméteres hóban , és sorra járták az otthonokat. A legészakibb település Gálospetri volt, keleten Borszék és Csíksomlyó, délen pedig Zsombolya volt a legtávolabbi hely, ahová eljutottak. Az egyhetes út utolsó állomásán, Déván az adventi szertartásos gyertyagyújtáson és vacsorán találkoztak Böjte Csabával is.

- Különleges élményt, lelki felfrissülést jelent az ilyen alkalom mindig - mondja Jákli Viktor. A szerzetes szerint földi létünk talán egyik legfontosabb célja, hogy ünnepet szervezhessünk magunknak és egymásnak. Az ünnepek erősítik hitünket, összetartozásunkat. A Mikulás-túra előkészületei és megvalósítása ezt teremtette meg határon innen és túl.

Itthon három központban Budapesten, Esztergomban és Dunaföldváron volt a bázis. Tartós élelmiszer-adományokkal segítettek többek között a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és az Energetikai Szakközépiskola diákjai, valamint a bölcskeiek, madocsaiak is. Az országos pénzadományokból a dunaföldvári máltacsoport aktivistái huszonöten - külsősök segítségével - állították össze azt a 2600 mikuláscsomagot, amelyet a Mikulás átadhatott a gyerekeknek, akik nagyon várták, s akik kedves műsorral köszönték meg az ajándékokat.

A csomagokon kívül tartós élelmiszereket is hagytak az otthonokban. A húszkilós csomagok a következő napok-hetek étkeztetését segítik. Ezekben az otthonokban olyan gyermekek élnek, akik vagy a család széthullása vagy nyomora miatt kerültek krízishelyzetbe.

Csodálatos jótevők érkeztek

Gagyi Margit nevelőnő Felsősófalváról, a Szent Ferenc Alapítvány Remény Napközijéből a gyerekek nevében köszönte meg a küldeményt a földvári gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak.

„Hálás szívvel szeretettel köszönjük szépen jóságukat, szeretetüket, mellyel elküldték adományaikat a szegény gyermekeknek ide Felsősófalvára a Szent Ferenc Alapítvány, Remény Napközijébe. Nagyszerű jóságos emberek Önök gyermekeikkel együtt, a drága jó Isten áldja meg minden lépésükben, és sokszorosan pótolja vissza ajándékaikat! A sok finomság és a sok hasznos dolog szebbé gazdagabbá teszi a mindennapokat a gyermekek számára. Szebbé varázsolták a szegénységet itt nálunk a délutániban, hálásabbá téve a gyermekeket. Csodálatos jótevők hozták el szeretetükkel a sok sok ajándékot e kis falu rászoruló gyermekeinek. Óriási segítség ez számunkra, megkönnyíti és gazdagabbá teszi a mindennapokat! Hálával és szeretettel imádkozunk jóságos támogatóinkért, imáinkban hálát adunk Önökért a jó Istennek!”

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!