Hírek

2016.12.23. 17:50

Több helyen is meleg étellel, jó szóval várták a rászorulókat

Dunaújváros - Pénteken a város két pontján is meleg étellel várták a rászorulókat. Halászlé és székelykáposzta.

Szabó Szabolcs

- Örömteli, hogy gyakorlatilag egy körüzenettel ennyi segítőkész embert meg lehet mozgatni. A Boldog Délután anno egy egyszeri kezdeményezésből indult, ám egy jól működő, aktív közösségé nőtte ki magát. Úgy látjuk, hogy sajnos szükség van ezekre a fajta akciókra, és nem csak karácsony előtt.

Kiadónk szakácskönyvsorozatának két jeles szerzője Kerlang Ferencné (balra) és Szadeczkyné Rédl Julianna is csatlakozott a Boldog Délután névre hallgató önkéntes csapat hagyományos ételosztásához. Több mint háromszáz adaggal készültek Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezért is szervezünk rendszeresen ételosztást, mert a rászorulók számítanak rá - fogalmazott lapunknak a Boldog Délután nevű civil közösség egyik motorja Bartalos Norbert, aki párjával, Kingával együtt a kezdetek óta szervezi a baráti társaság akcióit. Pénteken délután, közel egy időben két ételosztást is rendeztek. A Dózsa mozi előtti tér mellett az Esze Tamás utcában Iván László, a 6-os választókörzet képviselője halászlét kínált az elesetteknek. A két akció keretében csaknem félezer adag meleg ételt kínáltak a szervezők.

Iván László, a 6-os számú választókörzet képviselője pénteken 150 adag halászlevet osztott ki a Technikumban Fotó: Zsedrovits Enikő

- Sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy karácsonyra halászlé kerüljön a terített asztalra, ezért úgy döntöttem, amennyire ez lehetséges, megpróbálok segíteni a rászorulókon. Száz adag halászlét osztunk ki itt az Esze Tamás utcában, és közel ötven adagot viszünk ki azok számára, akik előzetesen regisztráltak, ám nem tudtak érte eljönni.

A tapasztalataim az mutatják, hogy többségben vannak azok az idős hölgyek és urak, akik egyedül vannak az ünnepek alatt is. Fontos, hogy a halászlé mellett el is beszélgessünk velük, meghallgassuk a problémáikat, gondjaikat is - fogalmazott lapunknak Iván László, a 6-os választókörzet képviselője, aki 150 adag ízletes hallevet osztott szét. Később, a Corner Café mellett, a Dózsa mozi előtti téren várta a nélkülözőket a Boldog Délután önkéntes csapata, ők ezúttal 300 adag székelykáposztával, gyümölcsökkel, pogácsával és süteményekkel készültek.

Gurisatti Gréta (b) válogatott vízilabdázó is tagja a Boldog Délután csoportnak – pénteken délután szaloncukorral várta a rászorulókat Fotó: Zsedrovits Enikő

Most első ízben csatlakoztak a Boldog Délután karácsonyi jótékonysági akciójához kiadónk népszerű szakácskönyvének szerzői, akik külön erre az alkalomra készítették el finomságaikat. Kovács Sándor, Kovács Sándorné, Talpai Tiborné, Kerlang Ferencné, Szadeczkyné Rédl Julianna az ételosztásnál is segédkezett.

- Számunkra öröm, hogy részt vehettünk ebben az akcióban, mindig szívvel-lélekkel főzünk, sütünk, és ha ezzel támogatni tudjuk a rászorulókat, akkor igazán megérte a rendezvény, ahol sok-sok kiváló emberrel ismerkedhettünk meg - fogalmazott a DH-nak a baracsi Szadeczkyné Rédl Julianna, aki több száz pogácsával készült az ételosztásra.

A Boldog Délután csapata ezúttal több mint 300 adag meleg étellel várta a nélkülözőket Fotó: Zsedrovits Enikő

Mindként akció szervezői lapunk érdeklődésére elmondták, a jövőben is folytatják tevékenységüket, hozzátették, a megmaradt ételt a két hajléktalanszálló számára ajánlották fel.

Szombaton és vasárnap is gondolnak a rászorulóknak, munkába lép a Segíts az Angyalnak kezdeményezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!