Hírek

2014.02.26. 19:55

Eredményes évet zárhatott a rendőrkapitányság

Dunaújváros - Ünnepi állománygyűlésen értékelte a 2013-as esztendőt szerdán Nagy Zoltán ezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője. A parancsnok szerint tavaly eredményes és jó évet zártak.

Németh András

Nagy Zoltán számadatokkal is alátámasztotta ezt (lásd keretes írásunk). - Jól teljesített a kapitányság 2013-ban, de nem szeretném ezzel azt állítani, hogy nincsenek problémák. Nagyon kemény és folyamatos munka eredménye az, amit elértünk. A bűnügyi területen szinte minden szegmensben pozitív változás indult el. A lopásokkal kapcsolatban tudok egyedül negatívumokról nyilatkozni, 2013 első negyedévében komoly bűnözési hullám ért el minket. Mezőfalván igen nagy számban történtek betörések, ezzel egyidőben Ercsiben idősek sérelmére elkövetett rablássorozat történt. Mindkét esetben komoly munka után sikert értünk el, utóbbi elkövetők előzetes letartóztatásban vannak, Mezőfalván pedig visszaszorítottuk az ilyen cselekményeket.

A kapitány a közrendvédelemről szólva elmondta, tizenhárom fő távozott az állományából, de ez jelentősen nem befolyásolta a közterületi szolgálatot. Ugyanis tavaly év eleje óta a készenléti rendőrség szinte folyamatosan jelen van az illetékességi területen.

- Bátran mondhatom, és ellenőrizhető, hogy Dunaújvárosban és Ercsiben soha nem volt annyi rendőr az utcán mint 2013-ban. Ez látható javulást jelentett, és végre megvalósult az is, hogy minden településen van körzeti megbízott, ami nagyon nagy dolog. Mindenhol elvárják az emberek, hogy legyen rendőrük, legyen meg a személyes kapcsolat velünk.

Az állománygyűlésen többek között jelen volt dr. Varga Péter (jobbra) megyei rendőrfőkapitány és helyettesei, a társhatóságok képviselői, valamint Dunaújváros, Adony és Ercsi polgármestere is meghívott kapott az eseményre

 

Az ezredes említette azokat az eseményeket, ami komoly plusz feladatot - árvíz, hóhelyzet - jelentett. Ezeknél helytállt az állomány, amiért csak dicséret és köszönet jár nekik.

- Az idei évben az a cél, hogy a lopásokkal, betöréses lopásokkal kapcsolatban, elsősorban az ismeretlen tetteses esetekben jobb eredményeket érjünk el. Erre minden esély megvan, hiszen az első negyedévet már jobb adatokkal zárjuk - tette hozzá a kapitány, aki köszönetét fejezte ki a társszerveknek és az önkormányzatoknak. Utóbbiakhoz bármilyen kéréssel fordultak, mindig segítséget nyújtottak.

- Nagyon büszke vagyok erre a kapcsolatra, hiszen anyagi támogatásuk nélkül nem tudtunk volna ilyen eredményesek lenni. Több település elég komoly túlóra kifizetését vállalta, Dunaújvárossal pedig részt veszünk a városfejlesztési projektben, ennek részeként közel húszmillió forintot fizetünk ki túlórákra. Munkánkban jelentős támaszt jelentenek a polgárőrök, mind a huszonegy alapszervezettel kiváló a kapcsolat. Amikor nehéz helyzetben voltunk, mindig számíthattunk rájuk.

A kapitány minden kollégájának megköszönte munkáját, de különösen kiemelte azokat, akikről soha sem esik szó, a közalkalmazottakat: Utóbbiak 111 ezer iktatást végeztek, ami óriási munka és felelősség. Nélkülük nem sikerült volna így zárni az évet.

 

Több mint ezerrel kevesebb ügyszám

A sajtótájékoztatón a rendőrkapitány közölte, míg 2012-ben 5707 bűncselekményt regisztráltak a kapitányságon, addig 2013-ban csak 4436 ügyszám keletkezett. Emellett javultak a nyomozási eredményességi mutatók is, míg 2012-ben 35,1 százalék volt ez az érték, addig tavaly már 45,4 százalékra nőtt ez a számadat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!