Hírek

2016.01.20. 16:53

Több mint kétmillió forint gyűlt már össze Pecsét István részére

Dunaújváros – Sok pénz gyűlt össze, de még nem elég ahhoz, hogy támogatottunk, Pecsét István Kínába utazhasson.

Pekarek János

Nem volt hiába az eddigi társadalmi erőfeszítés, az adakozó kedv, a részvét és együttérzés – de még messze vagyunk attól, hogy közös támogatottunk, Pecsét István útra kelhessen Kínába... A mindössze huszonnyolc éves fiatalember, akiről lapunkban már többször megírtuk, hogy Magyarországon gyógyíthatatlannak bizonyuló rákbetegségben szenved, utolsó esélye egy kínai klinikán az úgynevezett kriosebészeti beavatkozás. Ennek során lehűtik, majd lézerrel felemelegítik a rákos sejteket, aminek következtében azok (remélhetőleg) elpusztulnak. Az út, a vizsgálatok és a kezelések azonban tíz és félmillió forintba kerülnek. Istvánnak és családjának ennyi pénze nincs. A beteg fiatalember mellé állt a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány, s megkereste lapunkat. Cikkeink nyomán sosem látott társadalmi összefogás bontakozott ki! A városi közgyűlésben szereplő pártok is felajánlották közreműködésüket, civil szervezetek, magánemberek csatlakoztak az akcióhoz.

A pártok gyűjtőpontokat állítottak fel irodáikban, ahol bárki tetszőleges összeggel járulhat hozzá István gyógykezeléséhez. Ilyen gyűjtőpont működik a városi Szent Pantaleon Kórházban is. Társadalmi szervezetek is hozzájárultak a tervezett kínai utazás költségeihez: például a Táborállási Polgárőrség. Magánszemélyek is rendszeresen keresik a befizető helyeket. Dr. Bozsits Attila, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumának elnöke (aki maga is hasonló közadakozásnak köszönheti külföldi gyógykezelését és gyógyulását) lapunknak elmondta: január 20-án, szerdán délutánig a közalapítvány számláján 1 179 851 (egymillió-százhetvenkilencezer-nyolcszázötvenegy) forint gyűlt össze Pecsét István javára. Ezen kívül a www. gofundme.com internetes oldalon is gyűjtenek (elsősorban külföldiek). Ott eddig 2411 (kettőezer-négyszáztizenegy) font gyűlt össze. Ez középárfolyamon átszámolva 999 986 (kilencszázkilencvenkilencezer-kilencszáznyolcvanhat) forintnak felel meg, mondta Bozsits Attila. Az alapítvány elnöke optimista a gyűjtés folytatását illetően. Még ezután szeretne megkeresni több nagyvállalatot és nagyvállalkozókat. A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány bankszámlaszáma: OTP 11736037-20550 332. A közlemény rovatba írják oda: Pecsét István javára. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!