Hírek

2016.11.06. 16:55

Több tucat alkalmazott dolgozik a falevelek összeszedésén és elszállításán

Dunaújváros - November hava egyben a levélhullásról is szól. Sokan dolgoznak a közterek megtisztításáért.

Szabó Szabolcs

Sok esetben büszkén említjük, hogy Dunaújváros az ország egyik legzöldebb iparvárosa, ahol a belvárosban is számos park és zöld terület kényezteti az itt élőket.

A hideg napok beálltával, november elején azonban szinte napok alatt hullatják le lombkoronájukat kedves fáink. Ezen hetekben rendre lapunkhoz is befutnak az olvasói panaszok: illene már összegyűjteni a lehullott leveleket és elszállítani.

Pénteken délelőtt a Technikum városrészben iparkodtak a levelek összegyűjtésén: képünkön Oláh Mihály és Egédi Attila munkavezető, valamint Horváth Józsefné

Válaszként rögzíthetjük: sokan dolgoznak azért, hogy mielőbb megtisztítsák a köztereket még a téli fagyok beállta előtt.

Kósa Istvánné és Kelemen Tamásné dolgozik Fotó: Zsedrovits Enikő

Iván László, a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátora a DH megkeresésére elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb megtisztítsák a közterületeket a levelektől, ám egyben már készülnek a téli időszakra is. Az utóbbi napokban 20-25 fővel dolgoztak főként a Technikumban és a belvárosban, ahol e héten is folytatják a munkát. Mint kiemelte, bíznak abban, hogy még az első hó előtt - hasonlóan az utóbbi évekhez - sikerül összegyűjteni és elszállítani a tetemes levélmennyiséget a közterületekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!