Hírek

2015.08.17. 15:25

Készül a görpálya, a helyi fiatalok igényei alapján

Rácalmás - Görpályát építtet az önkormányzat a művelődési ház mögött, a leendő sportcsarnok szomszédságában. A beruházás jelentős földmunkákkal jár.

Körmendi Erzsébet

Az erőgépek tonnaszám mozgatják meg a földet a rácalmási művelődési ház mögötti területen, egyik földhalom a másik után keletkezett, majd tűnt el az elmúlt hetekben, hogy egy másiknak adja át a helyét. A görpálya alapját készítik elő, az igényel ennyire komoly munkálatokat.

Fotók: Ady Géza

Az építkezést megelőzően az önkormányzat vezetői felmérték a fiatalok igényeit. Elsősorban a rácalmásiaknak hozzák létre a pályát, de szívesen látnak más településről oda látogatókat is. A beruházást felvezető fórumon Schrick István polgármester elmondta a nyár elején: - A leendő sportcsarnok mellett, a művelődési ház szomszédságában biztosítunk egy kosárpálya méretű területet. Mobil elemekben gondolkodtunk, mert ha nem lesz megfelelő a kihasználtság ebben a formában, akkor elbontjuk az ugratókat, és kosárlabda pályaként hasznosítjuk a lebetonozott részt.

A földmunkákkal, az alapozással kezdődött a kivitelezés. Idén nyáron az aszfaltozásig szeretnének eljutni, vagyis a pálya különleges alapját elkészíteni. Önmagában ez sem kis költség, hiszen a pálya egészét borító betonnak is speciálisnak, tökéletesen simának kell lennie, különben nem ér semmit az egész: hepehupás, töredezett talajon akadozik a kerék, elvész a görélmény. A folytatás is a fiatalok igénye szerint való lesz, hiszen ők - a későbbi használók - állították össze az eszközigényüket. Ahogyan a legtöbb pályán, úgy itt is induló, érkező és megforduló objektumok lesznek. Ezek beszerzéséről és telepítéséről az anyagi lehetőségek függvényében intézkedik a képviselőtestület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!