Hírek

2016.09.16. 19:06

Tökös kavalkád - Mesevilág várta a gyerekeket péntek délelőtt

Rácalmás - Óriásbábos, gólyalábas komédiások köszöntötték a gyermekcsoportokat péntek délelőtt a rácalmási Jankovich-kúriában.

Körmendi Erzsébet

A Tökfesztivál első napjának a délelőttje a gyermekeké volt pénteken. Bodnár Sándortól, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöktől tudjuk, hogy nem csak a megyéből, de az ország más részeiről, a fővárosból is fogadtak óvodás és iskolás csoportokat a vasárnap estig tartó rendezvénysorozat nyitó napján. Hatalmas mesevilággal lepték meg a csemetéket, akik nem unatkoztak akkor sem, ha estig maradtak. Madáretetőt, odút készíthettek, töklámpást faraghattak az esti bringatúrára, részt vehettek a rácalmási sétán, kézműves foglalkozásokon, játszóházban, vagy éppen kisállatokat, sólymokat simogathattak.

A gyerekeket és a felnőtteket egyaránt elvarázsolta a csodálatos manóvilág Fotó: Hankusz Kálmán

A színpadon délután a nagyvenyimi Kossuth iskola kötélugró csoportja mutatkozott be, utána megtudták, miként zárult a „Legtökösebb iskola" címért meghirdetett verseny, majd a Violin Művészeti Iskola latin- és showtánc bemutatója zárta a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kedves blokkot. És akkor a kiállításokról még szót sem ejtettünk, pedig a romantikus tökdekorációktól a manóvilágig, a varázslatos gyöngyékszerekig igazi különlegességeket vonultatnak fel a készítők és a művészek. Gyönyörűek a Cikcakk foltvarrósok alkotásai, és csodásak Léb Zsuzsa babakészítő rongybabái is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!