Hírek

2016.07.27. 16:02

Törpeharcsa-fogó horgászverseny

Dunaújváros - Komoly díjakért lehet részt venni augusztus 13-án az első helyi törpeharcsa-fogó horgászversenyen.

Pekarek János

Elszaporodtak a törpeharcsák a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület területein: és ez a horgászok szerint nem jó dolog. A törpeharcsa, bár finom, kártékony.

Ezért az egyesület törpeharcsafogó versenyt hirdet augusztus 13-ra, szombatra, reggel héttől déli tizenkét óráig a szabad strand horgászvizeire, mindeddig példátlan körülmények között.

Ez a horgászat ezen a napon és ezekben az órákban a megjelölt helyszínen nem engedélyköteles, akkor és itt a területi engedéllyel nem rendelkezők a versenyre térítésmentes napijegyet kapnak.

Itt még nem törpeharcsára mennek, de később...Fotó: Zs.E.

Előfordulhat, hogy a viadal során más hal is horogra akad, s akik eredeti területi jeggyel nem rendelkeznek, azoknak kötelességük ezeket a másfajta halakat kíméletesen visszaengedni.

Egy tanács a rendezőktől: törpeharcsát a legkönnyebb gilisztával, csontival fogni. A kifogott törpeharcsákat pedig vödörbe gyűjtsék, ne szákba!

Törpeharcsát a vízbe visszaengedni szigorúan tilos! Egy horgász két készséggel, készségenként két horoggal horgászhat. Regisztráció a szauna előtti padnál, száz forint befizetésével. Ez a pénz a törpeharcsa-főzés alapanyagaihoz kell, ugyanis a díjkiosztó után a horgászok fogyasztják el a zsákmányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!