Hírek

2014.05.07. 12:20

Érettségi: történelem után angol

Dunaújváros - A tavaszi érettségik harmadik napján a történelem feladatsor várt a végzős középiskolásokra.

MTI

Az Oktatási Hivatal közlése szerint középszinten 1275 helyszínen 77 777 diák, emelt szinten 124 helyszínen 6320 tanuló ad számot tudásáról.

Történelem vizsgatárgyból középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, horvát, német, spanyol, szerb és szlovák nyelven is tettek érettségi vizsgát.

Magyar András a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója és Mike Olivér diák szerdán reggel közösen bontották ki a feladatsort tartalmazó csomagot

A történelem középszintű írásbeli vizsgája 180 perces volt, a diákok szerda reggel nyolc órakor láthattak munkához. Két feladatsorból áll: az egyszerű, rövid választ igénylő és a szöveges (kifejtendő) feladatok megoldásából.

A dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója, Magyar András a DH-nak elmondta, a pedagógusok összeségében megoldhatónak értékelték a történelem érettségit, ám a rövidebb tesztjellegű kérdések a vártnál nehezebbnek bizonyultak, ugyanakkor a kifejtős, esszé feladatokat könnyeben megoldották a végzősök. Az írásbeli feladatsort mintegy 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkották. Az összes feladat mintegy 50 százalékát a 19. és a 20. század történelme adta.

Az eduline.hu oktatási szakportál szerda délelőtti tájékoztatása szerint: A középkori egyházról, az ipari forradalomról, Hunyadi Mátyásról, a középkori Magyarországról, Kossuth programjáról, 1956-ról és Nagy Imréről is írhatnak esszét a történelemből középszinten érettségizők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!