Hírek

2015.12.04. 15:15

Bali Attila hobbija egy sérülés után kezdődött

Dunaújváros - Bali Attila dunaújvárosi amatőr helytörténeti kutató fotógyűjteménye egyedülálló. A város múltját az alapítástól 2000-ig követi.

Agárdy Csaba

Bali Attila tősgyökeres dunaújvárosi itt született, itt nőt fel. Korábban a Dunaferrben jégkorongozott, majd a klubnál utánpótlás-edző lett. Később dolgozott a pálhalmai büntetés végrehajtásnál, majd a Dunai Vasműben, jelenleg testnevelő tanár a Loránttfy középiskolában.

Elmondása szerint sohasem fotózott, nem is ért a fotózáshoz, a gyűjtés a hobbija. Bali Attila teljesen véletlenül került kapcsolatba a fotókkal.

- 2007-ben egy amatőr jégkorong-edzésen csigolyatörést szenvedtem, és az egyik vesém leállt. Három hónapig ágyhoz voltam kötve. ekkor bekattant egy régebbi beszélgetésem Melczer Zsolttal, aki jelenleg Veszprémben fotós, hogy neki az a terve, egyszer fotókkal tapétázza majd ki a lakását. Ekkor el kezdtem az interneten régi dunaújvárosi képeket keresni. Pár százat gyorsan összelopkodtam , és ezeket feltettem egy közösségi oldalra. Ezután nagyon sok felajánlást kaptam, rengeteg magángyűjtemény került így hozzám. - Most körülbelül ötezer darabból áll a gyűjteményem - tudtuk meg Bali Attilától, hogy kezdődött és hol tart most a hobbija. (Csak zárójelben: nagyon fontosnak tartja, hogy bárki számára elérhetőek a fotók, bárki ingyenesen felhasználhatja.)

Megtudtuk még tőle, hogy egyre nehezebben kezeli az anyagot, jó lenne, ha önálló honlapja lenne, témakörönként, kronológia szerint, utcanév szerint lehetne rendezni a képeket.

- A munka, a családom, két kisgyermekem van, mellette a honlap létrehozására nincsen időm, energiám. Jó lenne, ha kapnék segítséget, és akkor talán az egész város számára értékes honlap jöhetne létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!